Η Λάμψη του Stephen King

 "Η Λάμψη" του Stephen King,απο τις εκδόσεις Κλειδάριθμος




Το βιβλίο κυκλοφορεί απο τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Περίληψη:


Η καινούργια δουλειά του Τζακ Τόρανς στο ξενοδοχείο «Η Θέα» είναι η ιδανική ευκαιρία για μια νέα αρχή. Ως χειμερινός επιστάτης στο ατμοσφαιρικό παλιό ξενοδοχείο, ο Τζακ θα έχει άφθονο χρόνο για να επανασυνδεθεί με την οικογένειά του και να συγκεντρωθεί στο γράψιμο. Όταν όμως έρχεται ο σκληρός χειμώνας, η ειδυλλιακή τοποθεσία αρχίζει να φαίνεται απολύτως απομονωμένη, απολύτως σατανική. Και ο μόνος που αντιλαμβάνεται την παρουσία παράξενων και σκοτεινών δυνάμεων στη «Θέα» είναι ο Ντάνι Τόρανς, ένα πεντάχρονο παιδί με μοναδικό χάρισμα.







Προσωπική Άποψη:


Η Λάμψη είναι αναμφίβολα ένα απο τα πιο γνωστά βιβλία του King.Μάλιστα απο πολλούς φαν θεωρείτε ως το καλύτερο βιβλίο του,κάτι που είναι πολύ σημαντικό δεδομένου το πόσα βιβλία έχει γράψει ο Stephen King.Έτσι λοιπόν ξεκίνησα το βιβλίο με υψηλές προσδοκίες και μπορώ να πω ότι το βιβλίο ήταν καλύτερο απο όσο περίμενα.

Για αρχή το βιβλίο απο την πρώτη σελίδα σε βάζει στο "ψητό" και σου κρατάει το ενδιαφέρον σε όλη την διάρκεια.Αξίζει να αναφερθεί ότι ίσως είναι απο τα λίγα βιβλία του Stephen King που δεν είναι τόσο φλύαρα.Ακόμη για άλλη μια φορά,όι χαρακτήρες σε βιβλίο του King είναι καλογραμμένοι και έχουν καταπληκτική εξέλιξη. 

Παρόλα αυτά,το αγαπημένο μου πράγμα στην "Λάμψη" ήταν: οι δυνατές περιγραφές.Πραγματικά μερικές σκηνές σου προκαλούν αρκετό τρόμο,ιδιαίτερα εάν το διαβάζεις το βράδυ.Εκτός απο τρόμο  όμως οι περιγραφές είναι αρκετά ζωντανές και καταφέρνουν να σου περάσουν τόσα συναισθήματα,με αποτέλεσμα πολλές φορές να χάνεσαι στις σκέψεις των χαρακτήρες.Όλα αυτά σε συνδυασμό με ένα ανατρεπτικό τέλος,στήνουν μια αριστουργηματική ατμόσφαιρα!

Συνολικά,"Η Λάμψη" του S.King είναι ένα αριστούργημα τρόμου,που αξίζει όλο το hype που έχει πάρει!




   Honorable Mention:Όταν διαβάσετε το βιβλίο δείτε και την ταινία!
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις