The Outsider του Stephen King

 Κριτική βιβλίου:The Outsider του Stephen King,απο τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.









 Περίληψη απο το οπισθόφυλλο:


Ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Ένας άλυτος γρίφος.
Στο πάρκο της Φλιντ Σίτι ανακαλύπτεται το κακοποιημένο πτώμα ενός αγοριού. Καταθέσεις μαρτύρων και αποτυπώματα ενοχοποιούν έναν από τους πιο αγαπητούς κατοίκους της πόλης, τον Τέρι Μέιτλαντ, προπονητή μπέιζμπολ, δάσκαλο, σύζυγο και πατέρα δύο κοριτσιών.
Ο ντετέκτιβ Ραλφ Άντερσον διατάζει να συλληφθεί άμεσα, σε δημόσιο χώρο: στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.
Ο Μέιτλαντ έχει άλλοθι και υποστηρίζει την αθωότητά του, όμως ο Άντερσον και ο εισαγγελέας φέρνουν στο φως στοιχεία DNA που ισχυροποιούν την ενοχή του.
Ο Μέιτλαντ δεν έχει φυσιογνωμία δολοφόνου.
Μήπως όμως είναι διπρόσωπος;
Μήπως υπάρχει κάποιος ξένος; 










Προσωπική Άποψη:

Για αρχή,θα ήθελα να ξεκινήσω αυτή την κριτική προτείνοντας στους αναγνώστες να μην διαβάσουν τίποτα για την υπόθεση του βιβλίου-μόνο το οπισθόφυλλο,καθώς οι ανατροπές είναι τόσες πολλές που ακόμα και η παραμικρή πληροφορία θα μπορούσε να θεωρεί spoiler.Έπειτα,θα πρότεινα στους αναγνώστες πριν διαβάσουν αυτό το βιβλίο,να έχουν διαβάσει την Τριλογία Μπιλ Χότζες,το τρίτο βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος😉.Προσωπικά δεν την είχα διαβάσει και για αυτό έφαγα μερικά spoiler.Πάμε στην γνώμη μου τώρα!!

Το βιβλίο 'The Outsider' καταφέρνει να συνδυάσει το αστυνομικό με το τρόμο και μπορώ να πω ότι το καταφέρνει με επιτυχία.Οι περιγραφές του βιβλίου είναι αρκετά ανατριχιαστικές,ενώ οι χαρακτήρες είναι αρκετά καλογραμμένοι και ρεαλιστικοί.Ιδιαίτερα ο Ραλφ,ο ντετέκτιβ της ιστορίας,ήταν αρκετά έξυπνος και παρατηρητικός-κάτι που με έκανε να τον λατρέψω. 

Φυσικά ο King,όπως πάντα άλλωστε,δεν περιορίζεται μόνο στον τρόμο,αλλά καταφέρνει και να μιλήσει για διάφορα προβλήματα που όλοι έχουμε αντιμετωπίσει.Μερικά απο αυτά είναι η απώλεια ενός αγαπημένου ανθρώπου και οι λάθος επιλογές που μας σημαδεύουν.Με αποτέλεσμα,η ατμόσφαιρα του βιβλίου να είναι αρκετές φορές πολύ "βαριά".


Παρόλα αυτά,υπήρχαν μερικά στοιχεί που δεν μου άρεσαν στο βιβλίο.Για παράδειγμα,παρόλο που η αρχή του βιβλίου ήταν-το λιγότερο-σοκαριστική,προς την μέση ξεφουσκώνει λίγο.Βέβαια το τέλος παραμένει σοκαριστικό,έτσι ακόμα και αν σκέφτεστε να τα παρατήσετε,μην το κάνετε! Το τέλος σίγουρα θα σας ανταμείψει.Επίσης μερικά ερωτήματα δεν απαντώνται στο βιβλίο,ίσως βέβαια γιατί η συνέχεια του βιβλίου αποτελεί μια απο τις 4 ιστορίες της συλλογής "Μόνο Αν Μυρίζει Αίμα",που επίσης κυκλοφορεί απο τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.


Φυσικά δεν θα μπορούσα και να μην αναφέρω και την περυσινή τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου,απο το hbo.To soundtrack και το cinematography της σίγουρα θα σας μαγνητίσουν την προσοχή,ενώ οι ερμηνείες σίγουρα θα σας κρατήσουν το ενδιαφέρον.




Συνολικά,το βιβλίο 'The Outsider' του Stephen είναι ένα σοκαριστικό μυθιστόρημα με στοιχεία,που μπορεί να έχει αργή ροή,αλλά είμαι σίγουρος ότι η ατμόσφαιρα και το τέλος του θα σας αιχμαλωτίσουν. 







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις