Κριτική Βιβλίου:Ματζιστέριουμ 5-Ο Χρυσός Πύργος,απο τις εκδόσεις Ψυχογιός

 Ματζιστέριουμ 5:Ο Χρυσός Πύργος της Cassandra Clare και Holly Black







Περίληψη:

Ο Κάλουμ Χαντ έχει υπάρξει και ήρωας και απόκληρος, μια δύναμη του καλού και ένας ξενιστής του κακού. Παρόλο που οι πύλες του Ματζιστέριουμ ήταν ανοιχτές, ο ίδιος δεν ένιωσε ποτέ τελείως ευπρόσδεκτος. Το αντίθετο μάλιστα – ένιωθε το μίσος… αλλά και τον φόβο των άλλων.
Τώρα, καθώς ξεκινάει την τελευταία του χρονιά στο σχολείο μαγείας, η θέση του είναι πιο αβέβαιη από ποτέ. Με μία μόνο εξαίρεση, έχει αποξενωθεί από όλους τους φίλους του. Μια παράξενη σκοτεινιά τον στοιχειώνει ακόμα. Και η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ τον περιμένει στη γωνία.
Σε αυτό το επικό ρέκβιεμ της σειράς του Ματζιστέριουμ, οι διάσημες συγγραφείς Χόλι Μπλακ και Κασάντρα Κλερ σπρώχνουν τον Καλ στο χείλος του γκρεμού, δείχνοντας πώς η μαγεία έχει τη δύναμη να σώζει και να καταστρέφει ταυτόχρονα, να δημιουργεί και διαλύει.




Προσωπική Άποψη:



Το τελευταίο βιβλίο της σειράς Ματζιστέριουμ ήταν γρήγορο γεμάτο δράση,παρόλα αυτά ένιωθα ότι κάτι μου έλειπε.

Η ιστορία συνεχίζει απο τα γεγονότα του προηγούμενου βιβλίου,με αποτέλεσμα να μπαίνουμε απο την αρχή στην δράση.Παρόλα αυτά στην μέση του βιβλίου ένιωθα ότι δεν προχωρούσε ουσιαστικά η πλοκή.Οι χαρακτήρες όμως είναι αυτοί που "κουβάλησαν" το βιβλίο,ιδιαίτερα η αρχική τριάδα η οποία μπορώ να πω ότι θα μου λείψει πολύ,με αποτέλεσμα να μην βαρεθώ.
Το τέλος ήταν αξιόλογο μπορώ να πω,δεν με σόκαρε και ίσως περίμενα περισσότερα αλλά δεν ήταν σίγουρα κακογραμμένο.

Συνολικά,το βιβλίο ήταν γρήγορο και διασκεδαστικό χωρίς να κουράζει καθόλου.Παρόλα αυτά πιστεύω ότι είναι το πιο μέτριο της σειράς λόγω της αργής πλοκής,που σώζεται όμως από τους χαρακτήρες!Θα πρότεινα σίγουρα την σειρά στους φαν της Clare,του Harry Potter,αλλά και στους φαν των δράκων και γενικότερα της φαντασίας!






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις