Κριτική βιβλίου: Χρόνος Δολοφόνος του Michel Bussi, από τις εκδόσεις Κέδρος

 





Περίληψη από το οπισθόφυλλο :



Το καλοκαίρι του 1989 η δεκαπεντάχρονη Κλοτίλντ κάνει διακοπές με την οικογένειά της στην Κορσική. Σε έναν δρόμο όλο απότομες στροφές το αυτοκίνητό τους βγαίνει από την πορεία του και πέφτει σε γκρεμό. Επιζεί μόνο η Κλοτίλντ. Είκοσι εφτά χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2016, η Κλοτίλντ επισκέπτεται πάλι την Κορσική μαζί με τον άντρα της και την έφηβη κόρη της. Πιστεύει πωε το ταξίδι αυτό θα είναι ένας τρόπος να λυτρωθεί από το παρελθόν και να χτίσει μια γέφυρα επικοινωνίας με την κόρη της. Να όμως που στο ίδιο ακριβώδ μέρος όπου είχε περάσει εκείνο το καλοκαίρι η Κλοτίλντ λαμβάνει ένα γράμμα. Από τη μητέρα της. Που αποκλείεται να είναι ζωντανή. Καθώς ξυπνούν μέσα της εικόνες από το παρελθόν, η Κλοτίλντ αρχίζει να αμφισβητεί τη μνήμη της. Τόσα χρόνια ήταν βέβαιη ότι είχε δει τον πατέρα, τη μητέρα και τον αδελφό της νεκρούς. Τότε ποιος της έστειλε το γράμμα; Και γιατί; 










Προσωπική Άποψη:

Το βιβλίο 'Χρόνος Δολοφόνος' είναι το πρώτο βιβλίο του Michel Bussi που διαβάζω και σίγουρα όχι το τελευταίο!


Η ιστορία εναλλάσσεται μεταξύ του παρόν και του παρελθόντος. Για αρχή, ακολουθούμε την έφηβη Κλοτίλντ το καλοκαίρι του 1989,η οποία καταγράφει στο ημερολόγιο της όσα βίωσε το συγκεκριμένο καλοκαίρι στην Κορσική τα οποία μάλιστα τελείωσαν με ένα τραγικό ατύχημα. Παράλληλα μεταφερόμαστε στο καλοκαίρι του 2016 όπου η Κλοτίλντ - πλέον ως ενήλικας - επιστρέφει και πάλι στην Κορσική ώσπου λαμβάνει ένα γράμμα που πρόκειται να αλλάξει τα πάντα.


Επομένως,το 'Χρόνος Δολοφόνος' δεν είναι μόνο ένα βιβλίο μυστηρίου αλλά και ένα βιβλίο ενηλικίωσης. Για αυτό άλλωστε,και οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι άριστα χτισμένοι. Έχουν μια αρκετά ομαλή εξέλιξη,ενώ είναι απολύτως ρεαλιστικοί- ακόμα και οι δευτερεύοντες. Με αυτό τον τρόπο,ο κάθε αναγνώστης μπορεί εύκολα να ταυτιστεί μαζί τους .


Παράλληλα,το βιβλίο είναι γεμάτο ανατροπές. Μερικές από τις οποίες είναι τελείως αναπάντεχες. Και όχι μόνο αυτό,αλλά και τα κεφάλαια του είναι επίσης μικρά ενώ πάντα τελειώνουν σε ένα κρίσιμο σημείο με αποτέλεσμα η αναγνώση του βιβλίου να είναι πολύ εύκολη.


Συνολικά,το βιβλίο "Χρόνος Δολοφόνος" είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο μυστηρίου με απόλυτα ρεαλιστικούς χαρακτήρες και μπόλικες ανατροπές. Προτείνετε ανεπιφύλακτα όχι μόνο σε αναγνώστες αστυνομικών,καθώς καταπιάνεται με διάφορα άλλα κοινωνικά θέματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις