Κριτική Βιβλίου:Η Πόλη

        

            Κριτική Βιβλίου:Η Πόλη   
                         
Πρόσφατα διάβασα το βιβλίο η Πόλη από τίς εκδόσεις Διόπτρα.

Η ιστορία ακολουθεί τον μυστικό πράκτορα Ήθαν Μπερκ,ο οποίος φθάνει στην πόλη Pines για να εξερευνήσει την εξαφάνιση δύο άλλων ομοσπονδιακών πρακτόρων.Μετά απο ένα δυστύχημα, που τον στέλνει στο νοσοκομείο,ο Ηθαν αδυνατεί να βρεί την ταυτότητα του,το πορτοφόλι του και το κινητό του.
  Σύντομα αντιλαμβάνεται ότι έχει μπλεξει σε κάτι μεγαλύτερο.
Τα πάντα σε αυτήν την πόλη γεννούν περισσότερα ερωτήματα παρά απαντησιες.Θα πρέπει να παλέψει για να επιβιώσει.
 Καθε βήμα προς την αλήθεια απομακρύνει όλο και περισσότερο τον Ήθαν από τον έξω κόσμο και πρέπει να αντιμετωπίσει την πιθανότητα ότι δεν υπάρχει έξοδος από το Pines.Όμως είναι αρκετά δυνατός,για να αντιμετωπίσει την πραγματική αλήθεια;

Το βιβλίο ήταν εξαιρετικό,από την πρώτη κιόλας σελίδα ξεκιναει η πλοκή και το μυστήριο.Με αποτελεσμα να μην μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου.Η πλοκή είναι πυκνή και οι ήρωες έχουν πολύ ιστορία από πίσω.Καθώς και η πόλη είναι αρκετά σκοτεινή και μυστηριώδης. Έτσι πιστεύω ότι και τα αλλά βιβλία θα είναι εξισου ενδιαφέρον.Το τέλος, είναι αρκετά ατμοσφαιρικό και ιδιαίτερο με σαφείς επιρροές απο twin peaks.Όμως πιστεύω ότι είναι και αρκετα πρωτότυπο και ακόμα και στο τέλος γεννά ερωτήματα!
 Ανυπομονώ για το 2ο βιβλίο! 


   Συγγραφέας Blake Crouch:
Ο Blake Crouch είναι ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς βιβλίων που έγιναν best sellers, όπως: Pines, Run, Stirred, Desert Places, Abandon. Διηγήματά του έχουν εμφανιστεί σε πολλά περιοδικά και ανθολογίες διηγημάτων μυστηρίου, όπως: Ellery Queen’ s Mystery Magazine, Alfred Hitchcock’s Mystery Magazine, Thriller 2, Shivers VI κ.ά.Το 2009, έγραψε σε συνεργασία με τον J.A. Konrath το Serial το οποίο βρήκε τεράστια ανταπόκριση στο διαδίκτυο και παρέμεινε στην κορυφή της λίστας των best sellers – Kindle για τέσσερις εβδομάδες. Πολλά από τα μυθιστορήματά του έχουν προταθεί και για να γυριστούν σε ταινίες. Από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα βιβλία της τριλογίας Η Πόλη, Η Πολη ΙΙ, Η Πόλη ΙΙΙ. Το νέο του μυθιστόρημα Dark Matter θα κυκλοφορήσει το 2016 στις ΗΠΑ και η Sony έχει ήδη αγοράσει τα δικαιώματα για να το μεταφέρει στον κινηματογράφο. Ο Blake Crouch ζει στο Κολοράντο. 
www.blakecrouch.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις