Κριτική βιβλίου:Spirit Animals 1&2


  Κριτική Βιβλίου:Spirit Animals 1 & 2



Πρόσφατα διάβασα τα δυο πρώτα  βιβλία Spirit Animals(Τα αγρίμια και οι κυνηγημένοι) και εχω να πω ότι τα αγάπησα.Στην αρχή ο λόγος που δεν τα διάβαζα ηταν γιατί νόμιζα ότι είναι παιδικά όμως έκανα λάθος.(Επίσης τα δυο πρώτα βιβλία εχουν πολυ φθηνά στο site των Εκδόσεων Διόπτρα).

Υπόθεση:
1.«Τα αγρίμια»:
Τέσσερα παιδιά που μεγαλώνουν σε τέσσερις διαφορετικές άκρες της γης παίρνουν μέρος σε ένα πανάρχαιο τελετουργικό ενηλικίωσης. Στον κόσμο του Έρντας, όταν τα παιδιά φτάνουν στην εφηβεία, προσπαθούν να καλέσουν ένα πνεύμα ζώου με το οποίο θα συνδεθούν για όλη τους τη ζωή. Καθώς το τελετουργικό αρχίζει, παράξενοι ξένοι, τυλιγμένοι σε πράσινους μανδύες, παρακολουθούν με προσοχή.
Αναπάντεχα, εκτυφλωτικές λάμψεις σκορπίζονται στο χώρο και από μέσα τους εμφανίζονται τέσσερα θρυλικά πνεύματα ζώων, γεγονός πρωτόγνωρο: ο λύκος Μπρίγκαν, το πάντα Τζι, η λεοπάρδαλη Ουράζα και το γεράκι Έσιξ. Η πορεία των παιδιών αλλά και ολόκληρου του κόσμου έχει αλλάξει για πάντα. Οι Πρασινομανδύτες φανερώνουν ότι έχει έρθει η κρίσιμη ώρα για τη μεγαλύτερη μάχη. Χρειάζονται τη βοήθεια των παιδιών και των ζώων γιατί το Έρντας βρίσκεται στο έλεος μιας σκοτεινής δύναμης που εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα.
Οι τέσσερις ήρωες πρέπει να εκπαιδευτούν στη μάχη και να μάθουν να συνεργάζονται. Έριδες, θυσίες, κίνδυνοι και προδοσίες θα σημαδέψουν το δύσβατο μονοπάτι τους. Όμως όσο δυνατοί κι αν γίνουν, είναι αδύνατον να τα καταφέρουν μόνοι τους. Πλέον, η μοίρα του κόσμου πέφτει όχι μόνο στα χέρια τους, αλλά και στα δικά σου!

2.«Κυνηγημένοι»
Έχει περάσει πολύ λίγος καιρός από τη στιγμή που οι τέσσερις μικροί ήρωες έγιναν ομάδα και οι δεσμοί με τα ζώα πνεύματά τους δεν έχουν ακόμα δοκιμαστεί αρκετά. Όμως τώρα τους περιμένει μια βάναυση αντιπαράθεση με έναν εχθρό που θα παραβεί κάθε κανόνα για να τους νικήσει.
Στον κόσμο του Έρντας, λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να καλέσουν ένα ζώο πνεύμα με τον τρόπο που το έκαναν ο Κόνορ, η Αμπέκε, η Μέιλιν και ο Ρόλαν. Ο δεσμός που μοιράζονται με τα ζώα τους τους επιτρέπει να έχουν υπερφυσικές ικανότητες.
Τι θα συνέβαινε όμως αν υπήρχε κάποιος άλλος τρόπος, για να δημιουργηθεί ένα ζώο πνεύμα και να επιβληθεί ο δεσμός, δίνοντας στον άνθρωπο τον απόλυτο έλεγχο; Και τι θα συνέβαινε αν αυτό το δώρο το πρόσφεραν σε έναν εγωιστή… με κάποιο αντάλλαγμα;
Οι τέσσερις μικροί ήρωες είχαν λίγο καιρό στη διάθεσή τους για να έρθουν κοντά ως ομάδα, και οι δεσμοί τους με τα ζώα πνεύματά τους δεν έχουν δοκιμαστεί αρκετά. Όμως τώρα τους περιμένει μια σκληρή αναμέτρηση με έναν εχθρό, που θα παραβεί κάθε κανόνα για να τους νικήσει.




Προσωπική γνώμη: Όπως είπα λάτρεψα τα δύο πρώτα βιβλία.Κυρίως το 1ο,γιατί είναι ένας καινούργιος κόσμος και η ομαδα προσπαθεί να συνεργαστεί και να βρει μια ισορροπία με τα άλλα μέλη,καθώς και με το ζώο πνεύμα.
  Η ομάδα μαθαίνει να πολεμάει και ανακαλύπτει μυστικά και ο κίνδυνος παραμονεύει παντού.
Το 2ο βιβλίο ηταν επίσης καλό και είχε μανατροπές,αλλά το 1ο με ενθουσίασε περισσότερο.
Α ν υ π ο μ ο ν ω  ν α  π α ρ ω  τ ο  3 ο
 β ι β λ ι ο!      


Αγαπημένος χαρακτήρας: 

Dazzled by the flash, Conor blinked repeatedly to restore his vision. . . And then he saw the wolf." - Conor summoning Briggan

  Ο αγαπημένος μου χαρακτήρας είναι ο Κόνορ,μου αρέσει πολυ το ζώο-πνεύμα του,το πως το αποδέχεται.Καθως και ο χαρακτηρας του.

*Το όνομα του πιθανόν προέρχεται απο  την κέλκτικη λέξη "Connor"που σημαίνει γιός του λύκου.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις