Κριτική Βιβλίου:Αγκάθια και Τριαντάφυλλα



Book Review: Αγκάθια και τριαντάφυλλα της Sarah J. Maas

 

Περίληψη του βιβλίου:
Έκλεψε μια ζωή. Τώρα πρέπει να πληρώσει με την καρδιά της.
Όταν η νεαρή κυνηγός Φέιρα σκοτώνει έναν λύκο στο δάσος, ένα θηριώδες πλάσμα κάνει την εμφάνισή του και απαιτεί την τιμωρία της. Η Φέιρα μεταφέρεται σε έναν επικίνδυνο, μαγικό τόπο, τον οποίο γνωρίζει μονάχα από τους θρύλους, κι εκεί ανακαλύπτει πως το πλάσμα που την αιχμαλώτισε δεν είναι ζώο, αλλά ο Τάμλιν, ένα από τα θανάσιμα, αθάνατα ξωτικά που κάποτε κυριαρχούσαν στον κόσμο τους.
Κι ενώ η Φέιρα παραμένει κρατούμενη στα κτήματά του, τα αισθήματά της για τον Τάμλιν αλλάζουν και η παγερή εχθρότητα παραχωρεί τη θέση της σε ένα φλογερό πάθος που σαρώνει κάθε ψέμα που της είχαν πει σχετικά με τον υπέροχο, αλλά συνάμα επικίνδυνο κόσμο των ξωτικών. Όμως, μια αρχέγονη, μοχθηρή σκιά απλώνεται και πυκνώνει πάνω από τη χώρα των ξωτικών, και η Φέιρα πρέπει να βρει έναν τρόπο να την εμποδίσει… ή να καταδικάσει τον Τάμλιν –και τον κόσμο του– για πάντα. 

Προσωπική άποψη:

Για αρχή η περίληψη του βιβλίου δεν με ενθουσίασε,αφού έχουν γίνει πάρα πολλές όμοιες λογοτεχνικές απόπειρες και έτσι δεν περίμενα κάτι πρωτότυπο.Όμως έχω ακούσει για τα βιβλία της Σάρα Τζ.Μαας πολύ καλά σχόλια,έτσι είπα να του δώσω μια ευκαιρία .
Και δεν το μετάνιωσα καθώς αυτό το βιβλίο δεν είναι σαν τις άλλες λογοτεχνικές απόπειρες.Η Σάρα Τζ.Μαας ακολουθεί την βασική δομή του κλασσικού παραμυθιού και καταφέρνει να το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον,αφού δημιουργεί μια διαφορετική εικόνα στα ξωτικά,από ότι είχαμε.Υπάρχει κίνδυνος παντού, δολοπλοκίες,μια αρχαία κατάρα,που απειλεί να καταστρέψει τα ξωτικά και την ζωή της Φέιρας,η οποία φαίνεται να αλλάζει συναισθήματα για τα ξωτικά και τον Τάμλιν,οταν όμως θα χρειαστεί να κρατήσει την μοίρα των ξωτικών,η ζωή της θα αλλάξει για πάντα,αφού ανακαλύπτει τον έρωτα και μια δύναμη που βρισκόταν μέσα της.
       
               Το βιβλίο θα το βρείτε από τις εκδόσεις Ψυχογιός
Το προτείνω ανεπιφύλακτα στους λάτρεις της φαντασίας και των παραμυθιών!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις