Κριτική Βιβλίου: Σκοτεινή Ύλη

Book Review: Σκοτεινή Ύλη| Blake Crouch

Υπόθεση:
«Είσαι ευτυχισμένος με τη ζωή σου;»

Αυτές είναι οι τελευταίες λέξεις που ακούει ο Τζέισον Ντέσεν πριν ο μασκοφόρος απαγωγέας του τον αφήσει αναίσθητο. Πριν ξυπνήσει και ανακαλύψει πως είναι δεμένος σε ένα φορείο και περιτριγυρίζεται από άγνωστους ανθρώπους με στολές βιολογικής προστασίας. Πριν ένας άνθρωπος, που ο Τζέισον δεν είχε ποτέ ξανά συναντήσει, του πει χαμογελώντας: «Καλώς ήρθες πίσω, φίλε μου».

Στον κόσμο όπου ξυπνά, η ζωή του Τζέισον δεν είναι αυτή που γνωρίζει.
Η γυναίκα του δεν είναι η γυναίκα του. Ο γιος του δεν γεννήθηκε ποτέ. Κι εκείνος δεν είναι πια ένας συνηθισμένος καθηγητής Φυσικής, αλλά μια βραβευμένη ιδιοφυΐα με αξιόλογα επιτεύγματα. Επιτεύγματα του ακατόρθωτου. 
Τελικά ποιος είναι ο πραγματικός κόσμος, αυτός που θυμάται ή αυτός που ζει τώρα; Πώς μπορεί να γυρίσει πίσω στους ανθρώπους που αγαπάει; 
Η απάντηση βρίσκεται σε μια διαδρομή πιο εξωφρενική και τρομακτική απ’ οτιδήποτε θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Μια διαδρομή που θα τον αναγκάσει να αντιμετωπίσει το βαθύτερο έρεβος του εαυτού του σαν να έπρεπε να πολεμήσει έναν τρομερό, φαινομενικά ανίκητο εχθρό. 

Η βασική ιδέα του Crouch στηρίζεται στο αναπάντητο υπαρξιακό ερώτημα του τι θα είχε συμβεί αν οι επιλογές μας ήταν διαφορετικές, αν είχαμε πάρει τελικά εκείνο το άλλο μονοπάτι στη ζωή μας.


Προσωπική άποψη:
Μόλις είδα άλλο ένα μυθιστόρημα του Blake Crouch ,από τις εκδόσεις Διόπτρα,χωρίς δεύτερη σκέψη το αγόρασα.Αφου η Πόλη με είχε αφήσει άφωνο (έχω κάνει επίσης βιβλιοκριτική).Έτσι ξεκίνησα να διαβάζω την νέα αυτή πρωτότυπη ιστορία,επιστημονικής φαντασίας. Η οποία ακολουθεί τον Τζέισον ο οποίος πέφτει θύμα απαγωγής και ξυπνάει σε ένα άλλο κόσμο.Οπου είναι διαφορετικός αφού δεν παντρεύτηκε, αλλά έχει ένας μεγάλος επιστήμονας.Προσπαθώντας να προσαρμοστεί στην νέα του ζωή ,ξεκινάει μια περιπέτεια για να σώσει όλους όσους αγαπάει.
Μέσα από αυτό το μυθιστόρημα ήταν σαν να ξανά διάβαζα την Πόλη , ανυπομονούσες να γυρίσεις τις σελίδες και να διαβάσεις τι γίνετε στην συνέχεια .Η καλογραμμένη αφήγηση του Crouch είναι μαγευτική  και μην νομίζετε ότι το βιβλίο αυτό είναι πολύπλοκο και δύσκολο,αντίθετα είναι απλό και εκπληκτικό και σας πεοτεινω να του δώσετε μια ευκαιρία και ας μην είναι τόσο γνωστό !

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις