Books Reviews: Αιχμηρά αντικείμενα και Το κορίτσι που εξαφανίστηκε της Gillian Flynn

Books Reviews:


-Αιχμηρά αντικείμενα

-Το κορίτσι που εξαφανίστηκε


Πρόσφατα διάβασα δύο μυθιστορήματα της Gillian Flynn,από τις εκδόσεις Μεταίχμιο...


Αιχμηρά αντικείμενα

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από την ψυχολογικά ασταθή δημοσιογράφο Καμίλ Πρίκερ (Amy Adams), η οποία επιστρέφει ύστερα από χρόνια στη γενέτειρά της με αφορμή τους φόνους δύο νεαρών κοριτσιών την εξιχνίαση των οποίων καλείται να καλύψει για λογαριασμό της εφημερίδας της. Η επιστροφή της θα την αναγκάσει να έρθει ξανά σε επαφή με την οικογένειά της από την οποία έχει αποξενωθεί και θα ξαναξυπνήσει τις μνήμες της οικογενειακής τραγωδίας που βαραίνουν το παρελθόν της. Παράλληλα, η αστυνομική έρευνα που διενεργείται μοιάζει αδιέξοδη και η μόνη λύση για να λυθεί το παζλ των φόνων είναι η κατάδυση της Καμίλ στην προσωπική της κόλαση.

Γνώμη:
Δεν είχα ξανά διαβάσει κάποιο βιβλίο της Gillian Flynn, αλλά είχα δει την ταινία Το κορίτσι που εξαφανίστηκε και επειδή βγήκε και η σειρά μυστηρίου Αιχμηρά αντικείμενα από το HBO , αποφάσισα να αγοράσω το βιβλίο.
Για αρχή δεν περίμενα πολλά και το διάβαζα σπανίως .Όμως μια μέρα έκατσα και το διάβασα όλο και το αποτέλεσμα ήταν να μείνω έκπληκτος από την γραφή της Flynn και μάλιστα ήταν και το πρώτο μυθιστόρημα της.Κατι που μου άρεσε ακόμα περισσότερο ήταν ο χαρακτήρας της Καμίλ, αφού δεν ήταν η συνηθισμένη πρωταγωνίστρια βιβλίου,γιατί δεν είχε τόσο καλό χαρακτήρα και ούτε εχει την τέλεια εμφάνιση ή την αγάπη όλων.

Κυκλοφορεί επίσης η αξιόλογη σειρά του 2018,με την Amy Adamas.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους λάτρεις τις αστυνομικής λογοτεχνίας και των ψυχολογικών θρίλερ.


                                      Το κορίτσι που εξαφανίστηκε


Υπόθεση: Πόσο καλά πιστεύεις πως γνωρίζεις αυτόν που αγαπάς; Αυτό πρέπει να αναρωτήθηκε ο Νικ Ντον το πρωινό της πέμπτης επετείου του γάμου του διαπιστώνοντας ότι η σύζυγός του Έιμι έχει εξαφανιστεί. Η αστυνομία αμέσως υποψιάζεται τον Νικ. Οι φίλοι της αποκαλύπτουν ότι η Έιμι φοβόταν τον άντρα της και ότι του κρατούσε μυστικά. Αυτός παίρνει όρκο πως τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Ενώ τα ενοχοποιητικά στοιχεία έρχονται στο φως το ένα μετά το άλλο, ο Νικ επιμένει στην αθωότητά του.



Γνώμη:Όπως είπα πριν δυστυχώς είχα πρώτα την ταινία,η οποία ήταν ιδιαίτερη με αρκετό σασπένς , αλλά μου το χάλασε το τέλος .Όμως αφού είχα μείνει έκπληκτος από τα Αιχμηρά Αντικείμενα και ήθελα να δώσω μια προσπάθεια και στο βιβλίο.Αφού το βιβλίο είναι πάντα καλύτερο από την ταινία.Ετσι ήταν αλλά δεν με ενθουσίασε τόσο όσο τα Αιχμηρά Αντικείμενα.Για αρχη ήταν  λιγο δύσκολο να μπεις μέσα στην ιστορία,ομως το βιβλίο σε αντίθεση με την ταινία είχε περισσότερο σασπένς και εξήγησε κάποια πράγματα για το παρελθόν των πρωταγωνιστών,που χρειαζόταν.Η γραφή παραμένει το ίδιο ελκυστική και σε κάνει να θες όλο και περισσότερο να μάθεις το τέλος.Ομως όπως ξανά είπα μου την χάλασε το τέλος και το οτι είχα δει την ταινία.

Προτείνω να το διαβάσετε όσοι δεν έχετε δει την ταινία, ή σε όσους άρεσε η ταινία γιατί ο καθένας έχει διαφορετική γνώμη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις