Κριτική Βιβλίου: Έλλειψη (Λυκόφως 3) της Stephenie Meyer

Κριτική Βιβλίου: Έλλειψη (Λυκόφως 3) της Stephenie Meyer 




Περίληψη βιβλίου:

Καθώς η πόλη του Σιάτλ τρομοκρατείται από μια σειρά μυστηριωδών δολοφονιών και ένας σατανικός βρικόλακας επιδιώκει απεγνωσμένα την εκδίκηση, η Μπέλα βρίσκεται για άλλη μια φορά σε μεγάλο κίνδυνο. Μεταξύ όλων, είναι αναγκασμένη να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτά της για τον Έντουαρντ και τη φιλία της με τον Τζέικομπ, γνωρίζοντας ότι η απόφασή της μπορεί να πυροδοτήσει την αιώνια διαμάχη ανάμεσα στους βρικόλακες και στους λυκάνθρωπους. Και τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα όταν καλείται να πάρει μια ακόμα απόφαση: ζωή ή θάνατος. Και τι είναι ζωή για εκείνην και τι θάνατος; 

Στο τρίτο μέρος του παγκόσμιου μπεστ σέλερ ΛΥΚΟΦΩΣ, η ρομαντική και παθιασμένη ιστορία της Μπέλα και του Έντουαρντ παίρνει νέα τροπή, μένοντας έτσι για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και στην καρδιά των αναγνωστών.



Λίγα λόγια απο εμένα:

Η Μπέλα προσπαθεί να κρατήσει μια ισορροπία στην ζωή της.Χωρίς φυσικά να είναι εύκολο.
Έτσι όταν εμφανίζεται κίνδυνος και αυτή την φορά μεγαλύτερος απο ποτέ,τα πράγματα γίνονται δύσκολα.
Η Μπέλα τώρα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στον ερώτα και την φιλία,την ζωή και τον θάνατο,την ανθρωπιά της και την αθανασία,αλλά και το πιο σημαντικό να υποστεί και τις συνέπειες των πράξεων της,που είναι ικανές να οδηγήσουν σε μια αιώνια διαμάχη.
Η Μπέλα θα πάρει μια απόφαση που θα αλλάξει την ζωή,λυκανθρώπων και βρικολάκων.




Προσωπική γνώμη:

Η έκλειψη είναι ίσως το αγαπημένο μου βιβλίο της σειράς.Για τους εξής λόγους:
•Για αρχή η Meyer πετυχαίνει να βάλει στο βιβλίο της,την ακριβής δόση ρομαντισμού,δράσης,φαντασίας...
Το ίδιο είχα πει και για τα  άλλα βιβλία,όμως τα προηγούμενα δεν είχαν τόσο δράση,αλλά κυρίως ρομάντζο,έτσι λοιπόν τώρα μου φάνηκε πιο ενδιαφέρον.   
   

•Άλλος ένας λόγος είναι ότι σε αυτό το βιβλίο μάθαμε περισσότερο για μερικούς ήρωες,ίσως κατανοήσαμε και μερικούς κακούς.Κάτι που μας έβαλε σε σκέψεις.(Και προσωπικά μου άρεσαν οι κακοί και δεν μου φάνηκαν ακραίοι).

•Ωστόσο πιο συγκεκριμένα η Μπέλα άλλαξε αρκετά σε αυτο το βιβλίο,καθώς πήρε την κατάσταση στα χέρια της,δεν σταμάτησε ομως να περνάει εκνευρίζει μερικές φορές.
(Δεν μισώ την Μπέλα,την συμπαθώ μάλιστα και δεν σκέφτεται παράλογα ή κάτι τέτοιο.Απλά κάνει μερικές 
φορές αρκετά χαζές επιλογές )
Επίσης για κάποιο λόγο μου άρεσαν τα δίλημμα που έθεσε η Meyer στο βιβλίο και έπρεπε να πάρει η Μπέλα,καθώς όμως και ο τρόπος σκέψης της.


•Τέλος και το πιο σημαντικό μου άρεσε η πλοκή που μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον και γρήγορη.Αφού είχε δράση,έρωτα,φιλία,αφοσίωση,συμμαχίες και το μια επιλογή...



Η κόκκινη κορδέλα στο εξώφυλλο συμβολίζει την αγάπη του Έντουαρντ και της Μπέλας που φαίνεται να κρατιέται απο μια μικρή κλωστή...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις