Κριτική Βιβλίου:Χαραυγή της Stephenie Meyer

Κριτική Βιβλίου: Χαραυγή (Λυκόφως 4) της Stephenie Meyer



      Το βιβλίο κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Υπόθεση: 

Η Μπέλα, διχασμένη ανάμεσα στο έντονο πάθος της για τον Έντουαρντ και στη δυνατή φιλία της με τον Τζέικομπ, βρίσκεται στο τέλος μιας δύσκολης χρονιάς, γεμάτης πειρασμούς, απώλειες και συγκρούσεις. Θα επιλέξει, τελικά, να μπει στον σκοτεινό και γοητευτικό κόσμο των αθανάτων ή θα προτιμήσει να ακολουθήσει μια ήρεμη ανθρώπινη ζωή; Τα πάντα εξαρτώνται από τη δική της απόφαση. Και καθώς τα αναπάντεχα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο, ο κίνδυνος να καταστραφούν όλα είναι πιο ορατός από ποτέ...
Στο τελευταίο μέρος του επικού μπεστ σέλερ ΛΥΚΟΦΩΣ έρχονται στο φως τα μυστικά της παθιασμένης σχέσης της Μπέλα και του Έντουαρντ, που καθήλωσε εκατομμύρια αναγνώστες. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Λίγα λόγια απο εμένα:

Η Μπέλα βρίσκεται διχασμένη ανάμεσα στον παθιασμένο έρωτα και την φιλία.Θα επιλέξει τον Έντουαρντ ή τον Τζέικομπ; Θα επιλέξει τον κόσμο των αθάνατων ή των ανθρώπων;
Οι ζωές όλων,που γνωρίσαμε στο Λυκόφως και σκόρπισαν στην Νεα Σελήνη,έπειτα σκίστηκαν στην Έκλειψη είναι έτοιμες να σωθούν ή να καταστραφούν μια για πάντα,φέρνοντας ανυπολόγιστες επιπτώσεις.

  

Προσωπική γνώμη:

Για αρχή είχα πολλές προσδοκίες,αφού μου άρεσαν αρκετά τα δυο πρώτα και μου φάνηκε μέτριο το τρίτο.Όμως μπορώ να πω ότι το Χαραυγή με απογοήτευσε.      
Το πρωτο μέρος το βρήκα βαρετό και μου φάνηκε ότι είχε αρκετές περιττές πληροφορίες,ενώ δεν γινόταν τίποτα το σημαντικό.


                 
Έπειτα στο δεύτερο μέρος,βλέπαμε την ιστορία απο τα μάτια του Τζέικομπ.
Κατι που δεν με χάλασε και μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον.Αφού μας κατέκλυζαν όλα αυτά τα συναισθήματα.  Μονο για αρχή   βρήκα δύσκολο να συνηθίσω τον επιπόλαιο αυτο χαρακτήρα,αλλά στο τέλος τα κατάφερα.
Τέλος το τρίτο μέρος ηταν πάλι απο την οπτική μεριά της Μπέλας,που αυτο το κομμάτι ηταν το καλύτερο,αφού όλα τα κομμάτια του παζλ που είχαν σκορπίσει στα προηγούμενα βιβλία,ενώνονται δημιουργώντας κατι πολυ ωραίο.

             
Η Stephenie Meyer κατάφερε να κλείσει ωραία αυτο που είχε αρχίσει με καθετί που έχει γράψει να είναι σημαντικό για την πλοκή.Όμως ο όγκος σελίδων κουράζουν τον αναγνώστη,καθώς έχει πολλά περιττά σημεία.
Αλλο ενα πλην είναι το ότι ήθελα αυτο το Βιβλίο να είναι γεμάτο ένταση,αγωνιά και μάχη,κατι που έγινε για πολυ λιγο στο τέλος .


              
       Ήταν ενα πολυ όμορφο ταξίδι που χάρηκα που το έζησα,ακόμα και αν αυτό το βιβλίο δεν ηταν καταπληκτικό η ιστορία αυτή θα ζει πάντα μέσα στην καρδιά μου.
Συγχαρητήρια στην Stephenie Meyer κατάφερε να δημιουργήσει ενα καταπληκτικό και συνάμα πανέξυπνο νεο κόσμο.    
Ευχαριστώ πολυ και τις εκδόσεις Ψυχογιός,που μου έδωσαν την ευκαιρία να διαβάσω Το Έπος Του Λυκόφωτος.



           

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις