Κριτική Βιβλίου:Άνθρωπος Στον Άρη του Andy Weir

Κριτική Βιβλίου:Άνθρωπος Στον Άρη (The Martian)



Το βιβλίο κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.


Υπόθεση: 
Έξι μέρες πριν, ήταν από τους πρώτους που περπάτησαν στον 'Aρη. Τώρα φαίνεται πως θα είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα πεθάνει εκεί. Ο αστροναύτης Μαρκ Γουάτνι ξυπνάει τραυματισμένος και μόνος, μέσα σε μια αμμοθύελλα. Τα υπόλοιπα μέλη της τρίτης διαστημικής αποστολής στον πλανήτη Αρη τον θεώρησαν νεκρό και τον εγκατέλειψαν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο της NASA. Οι πιθανότητές του τώρα να επιζήσει είναι ανύπαρκτες. Όμως ο Μαρκ δεν το βάζει κάτω.


Λίγα λόγια από εμένα:
Ο Μαρκ "ξεμένει" στον Άρη,ενώ όλοι στην γη τον θεωρούν νεκρό.Όμως δεν έχει κανένα τρόπο να επικοινωνήσει με την Γη,έτσι θα πρέπει να επιβιώσει στον Άρη,χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του και την εξυπνάδα του.




Κριτική:Το "Άνθρωπος στον Άρη" είναι ένα πολυ ενδιαφέρον βιβλίο,που μας δείχνει τις δυνατότητες του ανθρώπου.Δεν λείπει όμως και το χιούμορ,που ήταν τόσο πετυχημένο.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι ρεαλιστικό!

Ο Μαρκ ήταν αξιαγάπητος και είναι απο τους καλύτερους πρωταγωνιστές σε βιβλίο.
Η γραφή του βιβλίου είναι αρκετά παραστατική,ζωντανή και κυλάει σαν νερό.
Δεν είναι γεμάτη περιττές πληροφορίες ή πολλές επιστημονικές γνώσεις,παρόλο που φαίνεται ότι ο συγγραφέας γνωρίζει πάρα πολλά πάνω στο θέμα που γράφει.
Πέρασα πολύ καλά με αυτό το βιβλίο και είναι πιστεύω απο τα καλύτερα βιβλία που διάβασα φέτος.
Πιστεύω οτι το "Άνθρωπος στον Άρη" θα σας καθηλώσει και θα σας κρατήσει μέχρι το τέλος,όπως και εμένα άλλωστε...



    Το τρέιλερ της καταπληκτικής ταινίας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις