Ο Άρχοντας των δύο κόσμων του Φίλιπ Πουλμαν

Η Τριλογία Του Κόσμου (Βιβλίο 2ο):Ο Άρχοντας Των Δυο Κόσμων Του Φιλιπ Πουλμαν




Το βιβλίο κυκλοφορεί απο τις Εκδόσεις Ψυχογιός. 


Περίληψη:

Η Σκόνη, το Αληθειόμετρο, οι μάγισσες που πετούν πάνω σε κλαδιά από έλατο των νεφών, όλα μας είναι γνώριμα από το πρώτο βιβλίο της απίστευτης τριλογίας που μας προσφέρει ο Φίλιπ Πούλμαν. 
Σ' αυτό το δεύτερο βιβλίο, ακόμα πιο σημαντικό και αξιόλογο, κάνουν την εμφάνισή τους τα Φαντάσματα. Όπου Φαντάσματα δεν είναι τίποτε άλλο από τα βάσανα που κουβαλάμε μέσα μας. Είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την παρουσία τους στον ανήσυχο και απρόσεκτο κόσμο μας. Ψάχνουμε βαθιά στην ύλη για να βρούμε λόγους και αιτίες και ξεχνάμε τα πιο σημαντικά: την αγάπη, την ευτυχία, την ομορφιά. 
Κι αυτό είναι το υπέροχο μήνυμα του βιβλίου: Το κοφτερό μαχαίρι δεν πληγώνει, δε σκοτώνει, οι λάμες του δεν καταστρέφουν, δε χαράζουν, δε ματώνουν. Πονούν, όμως συνάμα ανοίγουν ένα παράθυρο σ' έναν κόσμο ολοφώτεινο, ζωντανό, μαγευτικό, πραγματικό, έναν κόσμο που ενώνει δε χωρίζει! Να 'σαι καλά, Φίλιπ Πούλμαν! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


Κριτική:
Το δεύτερο βιβλίο της σειράς είναι πολύ πιο ενδιαφέρον απο το πρώτο και πιο σκοτεινό.
 Το πρώτο βιβλίο με κούρασε όμως μου άρεσε αρκετά.Το δεύτερο βιβλίο είναι πιο μικρό όμως πιο ενδιαφέρον,ο συγγραφέας μας παρουσιάζει ενα νέο συμπαθητικό  χαρακτήρα,ο οποίος έχει πρωταγωνιστικό  ρόλο.
Υπάρχει περισσότερη φαντασία ,περιπέτεια και αγωνία.Δεν είναι τυχαίο που έχει τιμηθεί  με τόσα  πολλά βραβεία.(Επίσης έχει  καταπληκτικά  εξώφυλλα 😍)
Η γραφή του συγγραφέα  είναι παρα πολύ καλή,απο το πρώτο βιβλίο αυτό μου είχε κάνει εντύπωση.Διαβάζοντας το νιώθεις ότι ακολουθείς και εσύ την Λύρα,κάτι που είχα να το νιώσω  απο τον Χάρι Πότερ και το Πέρσυ Τζάκσον!!
Όλο αυτό με συνάρπασε με αποτέλεσμα  να το διαβάσω  σε μια μέρα.
Έχει ανατροπές,αγωνία και φαντασία.Ότι πρέπει για τους φαν του Πότερ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις