Σε Μια Πτυχή του Χρόνου της Μαντλιν Λ'Ενγκαλ

Κριτική Βιβλίου:  Σε Μια Πτυχή του Χρόνου της Μαντλιν Λ'Ενγκαλ





Το βιβλίο κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Κέδρος.


Περιγραφή:

Ο πατέρας της Μεγκ, σπουδαίος αστροφυσικός, εξαφανίζεται, και η Μεγκ μαθαίνει πως βρίσκεται στον μακρινό πλανήτη Κάμαζοτς, φυλακισμένος από τη σκοτεινή δύναμη ΕΚΕΙΝΟ, που προσπαθεί να εξαπλωθεί σε ολόκληρο το σύμπαν.
Για να σώσει τον πατέρα της, θα χρειαστεί βοήθεια. Από τον χαρισματικό μικρό αδερφό της Τσάρλς Ουάλας, από τον φίλο της τον Κάλβιν, αλλά και από τα τρία παράξενα πλάσματα που τους επισκέπτονται: την κυρία Τιναυτό, την κυρία Ποιοαπόλα και την κυρία Αυτοπού. Επίσης, η Μεγκ πρέπει να επιστρατεύσει όλες της τις δυνάμεις: το πείσμα, τον θυμό, αλλά και την αγάπη. Θα πρέπει να μπει σε μια πτυχή του χρόνου, να τεσσερακτινιστεί, να περιπλανηθεί στο σύμπαν. Οι δυνάμεις του κακού απειλούν να αφανίσουν ολόκληρο τον κόσμο και η Μεγκ πρέπει να τις σταματήσει.





Προσωπική άποψη: 

Το βιβλίο αυτό ήταν αρκετά διαφορετικό απο ότι εχω διαβάσει.Για αρχή με σόκαρε το γεγονός ότι εκδόθηκε το 1962,ενώ μου φαίνεται ότι είναι τόσο μπροστά ακόμα και σήμερα!
Για αρχή η συγγραφέας μας γνωρίζει τους πρωταγωνιστές οι οποίοι είναι αρκετά διαφορετικοί και ξεκινάει μια περιπέτεια ειλικρινά πέρα απο κάθε φαντασία.Θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το ίδιο το κακό,που απειλεί να καταστρέψει ότι αγαπάνε.

Η γραφή του βιβλίου ήταν πολύ καλή μπορώ να πω και μου άρεσαν πολυ οι περίεργες του βιβλίου.Το μόνο αρνητικό ήταν ότι μερικές φορές οι πρωταγωνιστές συμπεριφέρονταν χαζά.
Η ιστορία κυλάει γρήγορα,αφού το βιβλίο είναι πολυ μικρό και συνολικά δεν κουράζει,εκτός από μερικά σημεία που απλά δεν προσφέρουν τίποτα στην ιστορία.

Το επόμενο που μου άρεσε είναι το πόσο πρωτότυπη είναι ιστορία,διάβασα πράγματα που δεν είχα καν σκεφτεί το 2019,οπότε δεν μου δημιουργεί έκπληξη το ότι διδάσκεται σε σχολεία.
Τέλος, όπως ξανα είπα οι πρωταγωνιστές ηλικιακά είναι μικροί,οπότε μου άρεσε ακόμα περισσότερο πως εξελίχθηκαν!

                  Βαθμολογία:4/5⭐     


                             

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις