Halloween Recommendations!

Προτάσεις για το Halloween


  



Καλησπερα,
Ελπιζω να ειστε ολοι καλα.
Αυτη ειναι η περιοδος που ολοι θελουμε να διαβασουμε κατι πιο spooky λόγω καιρού,καθώς αρχίζει να χειμονιάζει ή λογω Halloween.Έτσι σήμερα θα σας προτείνω αρκετά βιβλία φαντασίας,αστυνομικά και τρόμου.
Αλλα και μερικες ταινιες και σειρές!
Ελπίζω να το απολαύσετε!
 









•Για αρχή θα προτείνω όλα τα βιβλία του Stephen King,ειλικρινα είναι παρα πολυ καλος.
Όλα τα βιβλία του είναι αρκετά πρωτότυπα και πανέξυπνα.Έχω διαβάσει διαφορά σχόλια για την γραφή του,εμένα όμως μου αρέσει πολυ και πιστεύω αυτές οι μικρές λεπτομερείς είναι που σε βοηθάνε να "μπεις" με στο βιβλίο και να ταυτιστείς με τους χαρακτήρες.
Μερικά απο τα αγαπημένα μου είναι το Κάρι,Ο Μαύρος πύργος,Το Αυτό και Το Παζάρι των ονείρων.
Πιστεύω οτι είναι ο μόνος που μπορεί να μας βάλει στο κλίμα και τα βιβλία του είναι τελεια για κάθε περίοδο,(ειδικά για το Halloween😈 )      








•R.L Stine ίσως ξέρετε την σειρα ανατρχιλιες που εοαιζε στο ant1.Αυτη βασίζεται στην σειρά βιβλίων του με το ίδιο όνομα.Η σειρά "Ανατριχίλες" είναι ιδανική για αυτή την εποχή,καθώς αποτελείται απο αυτοτελής μικρές και γρήγορες ιστορίες,με αρκετά καλή γραφή μπορώ να πω.Ενώ καταφέρνουν να σας τρομάξουν!    


•Φυσικά δεν θα μπορούσα να παραλείψω των Neil Gaiman.Θα ήθελα να αναφέρω τρια βιβλία του:το Coraline,The Graveyard Book και The Good Omens,για τα οποία εχω ανεβάσει αναλυτική κριτική,(θα την βρείτε στις ΕΤΙΚΕΤΕΣ).Με λίγα λόγια το Coraline ήταν αρκετά γρήγορο και διασκεδαστικό,ΛΑΤΡΕΨΑ την εικονογράφηση και μου άρεσαν παρα πολυ τα μυνήματα που περνούσε ήταν σαν ένα σκοτεινό παραμύθι.Είναι το ιδανικό βιβλίο για αυτή την εποχή.
Έπειτα το The Graveyard Book ήταν το αγαπημένο μου βιβλίο του Neil Gaiman ήταν πιο σκοτεινό καθώς είχε φαντάσματα,κατάρες,δολοφόνοι.Παρόλο αυτά ο πρωταγωνιστής ήταν ενα μικρό παιδί και ήταν αρκετά ενδιαφέρον χαρακτήρας!
Τέλος,Το Καλοί Οιωνοί είναι αρκετά διαφορετικό.Είναι χιουμοριστικό και δεν επικεντρώνεται τόσο πολυ στην δράση.Εμένα όμως μου άρεσε γιατί ήταν γρήγορο και διασκεδαστικό.    

             


•Επόμενο,είναι ενα βιβλίο για τους φαν του Sherlock Holms.Ο  έχει γράψει δυο ιστορίες με πρωταγωνιστή των Sherlock Holms.Το Ο Οίκος Του Μεταξιου,απο  τις εκδοσεις Anubis  εχου ακούσει ο τι είναι πιο τρομακτική.Ανυπομονώ να το διαβασω,καθως μου αρεσει η γραφη του συγγραφεα και απο ότι εχω διαβάσει εχει γινει πολυ καλη μετάφραση.Απο ότι θα δειτε επισης η περιγραφή του βιβλίου ειναι επισης παρα πολυ ενδιαφερον







Υποθεση:
Νοέμβριος του 1890, ένας απρόσκλητος επισκέπτης φτάνει στο σπίτι της Μπέικερ Στριτ 221Β και μιλά στον Σέρλοκ Χολμς για έναν κακοποιό με σημαδεμένο πρόσωπο, που έχει γίνει η σκιά του εδώ και εβδομάδες. Στην προσπάθειά τους να εξιχνιάσουν την υπόθεση, ο Χολμς και ο Γουάτσον καλούνται να εξηγήσουν μια σειρά παράξενων γεγονότων και έρχονται αντιμέτωποι με τον Οίκο του Μεταξιού, μια μυστηριώδη οργάνωση που απειλεί να γκρεμίσει τα θεμέλια της ίδιας της κοινωνίας... 






•Μόλις τελείωσα αυτό το βιβλίο και εχω αρκετά ανάμεικτα συναισθήματα.
Απο την μια ήταν αρκετά ατμοσφαιρικό,ακομα και ο τίτλος σου θυμίζει Φθινόπωρο.Ο κόσμος ήταν καλογραμμένος και αρκετά διαφορετικός και η γραφή ήταν αρκετά ζωντανή. 
 Απο την άλλη μετα τις 200 σελίδες το βιβλίο κάνει μια κοιλιά και επικεντρώνεται κυρίως στους χαρακτήρες και όχι στην δράση.Δημιουργώντας ερωτήματα που θα απαντηθούν στα επόμενα βιβλία.
Είχε ενα αχρείαστο love triangle,(προφανώς και εκδόθηκε το 2009) και επίσης είχε μια αφελής και ανώριμη πρωταγωνίστρια.
  Παρόλα αυτά μου άρεσε γιατί οι πρώτες 200 σελίδες ήταν παρα πολυ καλές και πέρασα ευχάριστα διαβάζοντας το.Σίγουρα αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία,γιατί απο ότι διάβασα τα επόμενα βιβλία είναι καλύτερα,(τα οποία είναι αυτοτελής).      
   


Υπόθεση:

Στον κόσμο της Μαίρης, οι αλήθειες είναι απλές. Η Αδελφότητα ξέρει πάντα ποιο είναι το σωστό. Οι Προστάτες προστατεύουν και υπηρετούν. Οι Ακαθαγίαστοι δεν θα υποχωρήσουν ποτέ. Και πρέπει πάντα να φροντίζεις το φράχτη που περιβάλλει το χωριό. Το φράχτη που προστατεύει το χωριό από το Δάσος με τα Χέρια και τα Δόντια. Όμως σιγά-σιγά, οι αλήθειες της Μαίρης καταρρίπτονται. Μαθαίνει πράγματα που δεν ήθελε ποτέ να ξέρει για την Αδελφότητα και τα μυστικά της, και τους Προστάτες και τη δύναμή τους. Και, όταν παραβιάζεται ο φράχτης και ο κόσμος της βυθίζεται στο χάος, συνειδητοποιεί την πραγματικότητα για το πόσο ανελέητοι είναι οι Ακαθαγίαστοι. Τώρα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο χωριό και στο μέλλον της, ανάμεσα σε εκείνον που αγαπά και σε εκείνον που την αγαπά. Και πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με την αλήθεια για το Δάσος με τα Χέρια και τα Δόντια. Είναι δυνατόν να υπάρχει ζωή έξω από έναν κόσμο που περιβάλλεται από τόσο θάνατο; 



 •Αιχμηρά Αντικείμενα της Gillian Flynn.Δεν θέλω να σα αποκαλύψω πολλά για αυτο το βιβλίο καθώς είναι ένα απο τα αγαπημένα μου.Έχει μυστήριο,ιδιοτροπίες χαρακτήρες,έρωτα,plot twist και αγωνία.Πολλοί θέλουν να ξεκινήσουν να διαβάζουν αστυνομικά άλλα δεν ξέρουν με ποιο να ξεκινήσουν.Το Αιχμηρά Αντικείμενα είναι η απάντηση.Αυτό με έβαλε στο "τρυπάκι" των αστυνομικών μυθιστορημάτων και επίσης το βρίσκετε και σε πολυ οικονομική τιμή !

Η Gillian Flynn θα σας μαγέψει,είμαι σίγουρος!     


Υπόθεση:          

  Εθιστικό ως την τελευταία του σελίδα, παγιδεύει τον αναγνώστη μέσα στον λαβύρινθο των σχέσεων μιας οικογένειας καθώς και στο πλέγμα των δεσμών μεταξύ των κατοίκων μιας αμερικανικής επαρχιακής πόλης. Η πρωταγωνίστριά του Καμίλ Πρίκερ, δημοσιογράφος, επιστρέφει ύστερα από χρόνια στη γενέτειρά της με αφορμή τους φόνους δύο νεαρών κοριτσιών, την εξιχνίαση των οποίων καλείται να καλύψει για λογαριασμό της εφημερίδας της. Η επιστροφή της θα την αναγκάσει να έρθει ξανά σε επαφή με την οικογένειά της από την οποία έχει αποξενωθεί και θα ξαναξυπνήσει τις μνήμες της οικογενειακής τραγωδίας που βαραίνουν το παρελθόν της. Παράλληλα η αστυνομική έρευνα που διενεργείται μοιάζει αδιέξοδη και η μόνη λύση για να λυθεί το παζλ των φόνων είναι η κατάδυση της Καμίλ στην προσωπική της κόλαση.






Halloween χωρίς βρικόλακες δεν γίνεται.
 So,η πρόταση μου είναι το Interview with a vampire της Anne Rice.Μελαγχολικό,σκοτεινό και εθιστικό  μόνο έτσι θα μπορούσα να το περιγράψω.Μου άρεσε πάρα πολυ αυτό το βιβλίο όπως και η ταινία του.
Η γραφή του βιβλίου είναι πολυ καλή και μου άρεσε η εξέλιξη  των χαρακτήρων.Οι βρικόλακες και ο κόσμος που δημιουργεί η Rice είναι μοναδικοί και αρκετά ενδιαφέρον.Δεν κουράζει καθολού και είναι τέλειο για τις κρύες νύχτες που θα ακολουθήσουν!






Υπόθεση:


"Δεν είναι μια συνηθισμένη πράξη ο φόνος" είπε το βαμπίρ.
"Δεν μπουκώνεται κανείς απλά με αίμα." Κούνησε το κεφάλι.
"Είναι η εμπειρία της ζωής του άλλου, συχνά η εμπειρία της αργής απώλειας εκείνης της ζωής μέσα από το αίμα. Είναι η επαναλαμβανόμενη εμπειρία της απώλειας της ίδιας μου της ζωής που βίωσα όταν ρουφούσα το αίμα από τον καρπό του Λεστάτ και ένιωθα την καρδιά του να χτυπά μαζί με τη δική μου.
Είναι ξανά και ξανά μια τελετή εκείνης της εμπειρίας· γιατί για τα βαμπίρ αυτή είναι η απόλυτη εμπειρία."
Υπνωτικό, σοκαριστικό και ανατριχιαστικά ερωτικό, το μυθιστόρημα της Anne Rice επαναπροσδιόρισε το μύθο του βρικόλακα, με μια συναρπαστική ιστορία για την αγάπη και την απώλεια, το θάνατο και τη ζωή αλλά και την εκπληκτική δύναμη των ανθρώπινων αισθήσεων.


•Βρικόλακες ...check
Σκοτεινό ισπανικό παραμύθι ....check





Το The Prince Of Mist είναι ενα ισπανικό βιβλίο τρόμου που εκδόθηκε το 1993.Εχει βραβευθεί με το βραβείο "Best Young Adult fiction" το 2011.
Το βιβλία το διαβάζω τώρα και είναι αρκετά μυστηριώδες,οπότε εχω υψηλές προσδοκίες.Καθώς η γραφή έχει ενα γκόθικ,ποιητικό στυλ όμως έχει λίγο πιο αργούς ρυθμούς,κάτι που με κάνει να το διαβάζω πιο γρήγορα ! 

Υπόθεση:


 As war sweeps across Europe, Max Carver's father moves his family away from the city, to an old wooden house on the coast. But as soon as they arrive, strange things begin to happen: Max discovers a garden filled with eerie statues; his sisters are plagued by unsettling dreams and voices; a box of old films opens a window to the past. Most unsettling of all are rumours about the previous owners and the mysterious disappearance of their son. As Max delves into the past, he encounters the terrifying story of the Prince of Mist, a sinister shadow who emerges from the night to settle old scores, then disappears with the first mists of dawn ...Originally published in Spain as a young adult novel, THE PRINCE OF MIST is a mesmerising tale of mystery, romance and adventure.






•Τέλος,ενα βιβλίο του George Martin με λυρική γραφή,υπερφυσικά στοιχεία τρόμου και αλληγορίες συνθέτει ο Martin την νεα αυτή ιστορία.

Υποθεση:


ΕΝΑΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ...
Ο Άμπνερ Μαρς, καπετάνιος ποταμόπλοιου με μεγάλα οικονομικά προβλήματα, υποψιάζεται πως κάτι δεν πάει καλά με τον πλούσιο αριστοκράτη που τον προσεγγίζει κάνοντάς του μια πολύ επικερδή προσφορά. Ο Τζόσουα Γιορκ, με την αφύσικη χλωμάδα και τα ατσάλινα γκρίζα μάτια, δεν νοιάζεται που ο παγωμένος χειμώνας του 1857 έχει αφανίσει τον εμπορικό στολίσκο του Μαρς εκτός από ένα σαράβαλο ποταμόπλοιο. Ούτε που δεν πρόκειται να αποσβέσει την επένδυσή του ακόμα κι αν περάσει μια δεκαετία. Αρκεί ο καπετάνιος να μην ασχοληθεί ποτέ με το γιατί ο ίδιος θέλει να ταξιδέψει στον Μισισιπή, όσο παράξενες ή εκκεντρικές κι αν του φανούν οι ενέργειές του. Όταν τελικά ο Φίβερ Ντριμ ξεκινά το παρθενικό ταξίδι του, ο Μαρς συνειδητοποιεί ότι έχει γίνει συμμέτοχος σε έναν σκοπό πιο σκοτεινό αλλά και πιο ευγενή ακόμα και από το πιο απίθανο όνειρό του.




Ας πάμε στις ΤΑΙΝΊΕΣ:


Δεν θα ήθελα να μιλήσω για γνωστές ταινίες,γιατί θα τις έχετε δει οι περισσότεροι.
Αν όχι,μερικές safe επιλογές:
•The Nightmare Before Christmas
•Coraline
•Nightmare On The Elm Stree
•Halloween
•Friday the 13th
•Scream


Ας δούμε όχι και τόσο γνώστες ταινίες που αποδείχτηκαν "διαμαντάκια".

•Stoker




Λάτρεψα αυτή την ταινία.Παρόλο που στην αρχή ήταν λίγο αργή και δεν είχε εξέλιξη.Αποδείχτηκε όμως ότι ήταν πανέξυπνη και στο τέλος όλα έβγαζαν νόημα. Οι ερμηνείες ήταν καταπληκτικές,λάτρεψα την Mia Wasikowska.
Plot twist,αγωνία,ένα υπέροχο soundtrack,καταπληκτικές ερμηνείες,τι άλλο θέλετε;




Υποθεση:
After India's father dies, her Uncle Charlie, whom she never knew existed, comes to live with her and her unstable mother. She comes to suspect this mysterious, charming man has ulterior motives and becomes increasingly infatuated with him.






•Us and Get Out both by Jordan Peele






Και οι δύο ταινίες είναι απο τις αγαπημένες μου και δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποιά μου αρέσει περισσότερο.Μην διαβάσετε πολλά για αυτές τις ταινίες,δείτε τις χωρίς δεύτερη σκέψη.
Τα τρέιλερ θα είναι απο κάτω,αν θέλετε να μάθετε περισσότερα!

Get out:

Us:                                       




•Extremely wicked shockingly evil and vile (2019)



ΠΕΡΙΛΗΨΗ:

Ο Ted είναι ένας όμορφος, έξυπνος, χαρισματικός και στοργικός άνδρας. Και η διστακτική, μοναχική μητέρα Liz Kloepfer, τελικά δεν θα καταφέρει να αντισταθεί στη γοητεία του. Για την Liz, ο Ted είναι ενα ονειρικό ταίρι και σύντομα ερωτεύεται παράφορα τον εντυπωσιακό νεαρό άνδρα. Μια εικόνα οικογενειακής ευτυχίας, που ξαφνικά και απο το πουθενά, θα καταρρεύσει. Ο Ted συλλαμβάνεται και κατηγορείται για μια σειρά ιδιαίτερα βίαιων φόνων. Η ανησυχία σύντομα μετατρέπεται σε παράνοια, καθώς συνεχώς αναδύονται νέα στοιχεία και η Liz αναγκάζεται να σκεφτεί πως ο άνδρας με τον οποίο μοιράστηκε τη ζωή της, μπορεί να είναι ψυχοπαθής.



Απο το τρέιλερ αυτή η ταινία με σόκαρε.
Οι ερμηνείες ήταν πολύ καλές και το ότι ολο αυτό που βλέπεις βασίζεται σε αληθινά γεγονότα καταφέρνει να σε σοκάρει ακόμα περισσότερο.

   

Σειρές:


•American Horror Story


Καταπληκτικές ερμηνείες,πρωτότυπες αυτόνομες σεζόν και υπέροχο soundtrack.
Τo American Horror Story είναι η αγαπημένη μου σειρά για αυτούς τους λόγους.

   
•Chilling Adventures Of Sabrina


Αυτο που κάνει την σειρά ακόμα καλύτερη είναι το κλίμα που επικρατεί,είναι spooky και φαίνεται σαν είναι Halloween όλο τον χρόνο.Ειλικρινά αξίζει καθώς δεν μοιάζει καθόλου με τα υπόλοιπα teen drama!

•Charmed   


Ίσως η καλύτερα σειρά φαντασίας όλων των εποχών.Πιστεύω ότι όποιος την έχει δει συμφωνεί και αν δεν την έχετε δει,ελπίζω να σας έπεισα!





  















































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις