ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΝΑΡΝΙΑΣ:Ο ΑΝΕΨΙΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΟΥ (ΒΙΒΛΙΟ 1) ΤΟΥ Κ.Σ ΛΙΟΥΣ

Κριτική βιβλίου: Ο Ανεψιός του Μάγου του Κ.Σ Λιους 




Υπόθεση:

Η ΝΑΡΝΙΑ... όπου τα ζώα έχουν ανθρώπινη φωνή... όπου καραδοκεί μια μάγισσα... όπου ένας νέος κόσμος πρόκειται να γεννηθεί. Στην τολμηρή τους προσπάθεια να σώσουν μια ζωή, δύο φίλοι βρίσκονται ξαφνικά σε έναν άλλο κόσμο, όπου μια κακιά μάγισσα προσπαθεί να τους κάνει σκλάβους της. Έπειτα όμως από το τραγούδι του λιονταριού Ασλάν υφαίνεται μια νέα χώρα, αυτή που θα γίνει γνωστή ως Νάρνια. Και στη Νάρνια όλα είναι δυνατά...
Η σημαντικότερη και δημοφιλέστερη σειρά λογοτεχνίας του φανταστικού για παιδιά.
Η σειρά που κυκλοφορεί σε όλες τις γλώσσες του κόσμου και γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία από το 1949, όταν πρωτοκυκλοφόρησε. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)






Κριτική:

Ένα εκπληκτικό βιβλίο φαντασίας που μας καλωσορίζει στον υπέροχο κόσμο της Νάρνια. Άριστες και γλαφυρές περιγραφές , πρωτοτυπία και παραστατικότητα , όπως και πολύ καλή εικονογράφηση. Ζώα που μιλούν , λίμνες που οδηγούν σε διαφορετικούς κόσμους , παντοδύναμα μαγικά ξόρκια και πολλά ακόμα στοιχεία του βιβλίου αναδεικνύουν τη φαντασία και την ικανότητα του συγγραφέα , και μάλιστα παραπάνω από μισό αιώνα πριν.
Το βιβλίο ήταν αρκετά μικρό οπότε ήταν πολυ ευκολοδιάβαστο,ακόμη η ιστορία κυλούσε πολύ γρήγορα οπότε δεν βαρέθηκα στιγμή.
Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους φαν της φαντασίας και της περιπέτειας,ανεξαρτήτως ηλικίας!

             Βαθμολογία: 5/5🌟





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις