ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΝΑΡΝΙΑΣ:ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ,Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΝΤΟΥΛΑΠΑ (ΒΙΒΛΙΟ 2) ΤΟΥ Κ.Σ ΛΙΟΥΙΣ

Κριτική Βιβλίου:Το Λιοντάρι,Η Μάγισσα Και η Ντουλάπα (Βιβλίο 2) του Κ.Σ Λιουις




Περίληψη:

Η Νάρνια... μια χώρα παγωμένη... όπου είναι πάντα χειμώνας...  χώρα που περιμένει κάποιον να την ελευθερώσει. Τέσσερις φίλοι έτοιμοι για περιπέτειες περνάνε μέσα από την πόρτα μιας ντουλάπας στη χώρα της Νάρνια, μιας χώρας σκλαβωμένης από τις δυνάμεις της Λευκής Μάγισσας. Όταν όμως κάθε ουελπίδα έχει σχεδόν πια χαθεί, η επιστροφή του Μεγάλου Λιονταριού, του Ασλάν, σηματοδοτεί μια μεγάλη αλλαγή... και μια μεγάλη θυσία.
Η σημαντικότερη και δημοφιλέστερη σειρά λογοτεχνίας του φανταστικού για παιδιά.
Η σειρά που κυκλοφορεί σε όλες τις γλώσσες του κόσμου και γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία από το 1949, όταν πρωτοκυκλοφόρησε.
Η πρώτη ταινία που βασίστηκε στη σειρά, Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα, παίχτηκε στους κινηματογράφους το 2005. Η δεύτερη ταινία, Ο Πρίγκιπας Κασπιανός, το 2008. Η τρίτη ταινία, Ο Ταξιδιώτης της Αυγής, το 2010. Ήδη ετοιμάζονται οι δύο επόμενες ταινίες. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)





Κριτική:

 Το δεύτερο βιβλίο που είναι εξίσου καλό με το πρώτο μας παρουσιάζει νέα πρόσωπα που εμφανίζονται στη Νάρνια , η οποία βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Τα μαγικά πλάσματα είναι πιο πολλά σ' αυτό το βιβλίο , πράγμα που το κάνει περισσότερο μυθικό. Μεγάλη αντίθεση ανάμεσα στο καλό και το κακό , από τη μία το λιοντάρι και από την άλλη η μάγισσα,η οποία είναι απο τους αγαπημένους μου λογοτεχνικούς  κακόυς.
Ωραίοι διάλογοι , μεγάλες δόσεις περιπέτειας , ένα βιβλίο που εγγυάται στιγμές απόλαυσης στους αναγνώστες. Όλο το μυθιστόρημα είναι ένα ζωντανό παραμύθι που σίγουρα θα ξετρελάνει παιδιά κάθε ηλικίας , αλλά και τους γονείς τους.Δεν ξέρω γιατί δεν τα είχα διαβάσει νωρίτερα !!




Η τηλεοπική μεταφορά είναι επίσης πάρα πολυ καλή.Καταπληκτικό soundtrack,ηθοποιοί και εφέ,είμαι σίγουρος ότι θα την λατρέψεται. 



Το ελληνικό τρέιλερ της ταινίας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις