Κουρδιστός Άγγελος -aR Shop

Κριτική βιβλίου: Κουρδιστός άγγελος της Cassandra Clare





Περίληψη:

Όταν η δεκαεξάχρονη Τέσα Γκρέι φτάνει στην Αγγλία κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Βασίλισσας Βικτορίας, κάτι τρομακτικό την περιμένει στον Κόσμο του Σκότους του Λονδίνου, όπου βρικόλακες, μάγοι και άλλα υπερφυσικά πλάσματα τριγυρνούν στους φωτισμένους με λάμπες αερίου δρόμους. Κυνηγημένη και χωρίς φίλους, η Τέσα βρίσκει καταφύγιο στους Κυνηγούς των Σκιών, μια ομάδα πολεμιστών με αποστολή να απαλλάξουν τον κόσμο από τους δαίμονες. Καθώς βυθίζεται όλο και πιο πολύ στον κόσμο τους, γοητεύεται από δύο φίλους –και διχάζεται ανάμεσά τους– και γρήγορα συνειδητοποιεί ότι η αγάπη μπορεί να είναι η πιο επικίνδυνη μαγεία από όλες. 




Κριτική:


Ο Κουρδιστός Άγγελος,είναι σίγουρα  ενα απο τα καλύτερα βιβλία που εχω διαβάσει .Το συγκεκριμένο  βιβλίο  αποτελεί prequel της σειράς "Θανάσιμα Εργαλεία" και θα σας πρότεινα  να διαβάσετε  πρώτα  τα αρχικά 4 βιβλία της σειράς "Θανάσιμα Εργαλεία" ,γιατί αλλιώς θα υπάρχουν σπόιλερ.

Η γραφή της Clare ήταν πολύ καλύτερη,μπορείς να το καταλάβεις απο την γλαφυρότητα   και την παραστατικότητα της.Λάτρεψα που η γραφή της ήταν πιο ώριμη και σκοτεινή.

Η ιστορία ήταν αρκετά πρωτότυπη  και σε αντίθεση με τα άλλα τέσσερα βιβλία της συγγραφέας,που εχω διαβάσει ,υπήρχε δράση απο την αρχή μέχρι το τέλος.Για αυτό όλο το βιβλίο διαβάζεται με κομμένη την ανάσα.

Τέλος,οι χαρακτήρες παρόλο που ήταν κάπως σαν alter ego των προηγούμενων, μου φάνηκαν  πιο συμπαθείς και ήταν σκιαγραφημένοι καλύτερα.

Συνολικά ο "Κουρδιστός Άγγελος" είναι σαγηνευτικός,μοναδικός και σκοτεινός.Είμαι σίγουρος ότι θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη .







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις