Game Over της Κικής Ζουμπουλάκης

Κριτική Βιβλίου:Game Over,της Κικής Ζουμπουλάκης απο τις εκδόσεις Κέδρος



Περίληψη:

Ο Έρωτας και ο Θάνατος παίζουν ένα παιχνίδι.
Ο Μάρκος και η Άννα είναι τα πιόνια αλλά δεν το ξέρουν.

Για κερδίσει ο Έρωτας, πρέπει να κάνει το Μάρκο να αγαπήσει.
Για να κερδίσει ο Θάνατος, πρέπει να κάνει την Άννα να πεθάνει.
Για να κερδίσουν το παιχνίδι ο Μάρκος και η Άννα, πρέπει να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)



Κριτική:

Συνήθως δεν διαβάζω ελληνική λογοτεχνία και αυτή ήταν η δεύτερη προσπάθεια,να διαβάσω ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού και μπορώ να πω ότι πήγε πολυ καλά.

Αποφάσισα να διαβάσω το συγκεκριμένο βιβλίο γιατί μου αρέσει πολύ το κανάλι στο youtube της συγγραφέας,(θα υπάρχει λινκ πιο κάτω).Ακόμη το οπισθόφυλλο φαινόταν πολυ υποσχόμενο και πρωτότυπο.

Η ιστορία ακολουθεί τον Μάρκο και την Άννα,οι οποίοι είναι τα πιόνια ενός παιχνιδιού που παίζουν ο Έρωτας και ο Θάνατος.Απο την πρώτη κιόλας σελίδα η συγγραφέας καταφέρνει να σε "βάλει" μέσα στην ιστορία,δημιουργώντας ένα πέπλο μυστηρίου που σου κρατάει το ενδιαφέρον.Σε αυτό συμβάλλει και η εναλλασσόμενη αφήγηση βέβαια.


Μου άρεσε η γραφή του βιβλίου και λάτρεψα τις γνώσεις αστρονομίας της συγγραφέας,   δεν υπήρχαν μεγάλες περιγραφές,ούτε πολλές λεπτομερείς έτσι δεν σε κούραζε.Παρόλα αυτά θα ήθελα να γίνουν λίγο περισσότερα.Τέλος ο χαρακτήρας του Μάρκου ήταν λίγο προβλέψιμος,όμως το τέλος ήταν καταπληκτικό !

Συνολικά το βιβλίο "Game Over" ήταν ενα ενδιαφέρον ανάγνωσμα και το προτείνω φαν της εφηβικής λογοτεχνίας ή σε όσους ψάχνουν ένα χαλαρό ανάγνωσμα,που θα σας διασκεδάσει.


     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις