Φωτιά της Σούζαν Κόλινς,απο τις εκδόσεις Ψυχογιός

Φωτιά,(2ο βιβλίο της τριλογίας Αγώνες Πείνας),της Σούζαν Κόλινς





Περίληψη:

 Κάτνις κατάφερε πέρα από κάθε προσδοκία να κερδίσει στους Αγώνες Πείνας. Μαζί με το δεύτερο φόρο από την Περιοχή 12, Πίτα Μέλαρκ, κατάφεραν ως εκ θαύματος να μείνουν ζωντανοί. Η Κάτνις θα έπρεπε να νιώθει ανακουφισμένη, ακόμα και χαρούμενη. Άλλωστε, επέστρεψε στην οικογένειά της και τον παντοτινό της φίλο, Γκέιλ. Ωστόσο, τίποτα δεν πηγαίνει όπως το ήθελε. Ο Γκέιλ είναι ψυχρός μαζί της και την κρατά σε απόσταση. Ο Πίτα της έχει γυρίσει ολοκληρωτικά την πλάτη. Και κυκλοφορούν ψίθυροι για εξέγερση εναντίον της Κάπιτολ - μια εξέγερση στη γέννηση της οποίας ίσως να συνέβαλαν η Κάτνις και ο Πίτα.
Η Κάτνις ανακαλύπτει έντρομη ότι πυροδότησε μια αναταραχή που δεν μπορεί να σταματήσει. Και αυτό που την τρομάζει ακόμα περισσότερο είναι ότι δεν είναι απολύτως σίγουρη ότι πρέπει να προσπαθήσει. Καθώς ο καιρός που η Κατνις και ο Πίτα πρέπει να επισκεφθούν τις Περιοχές για τη σκληρή Περιοδεία Νίκης της Κάπιτολ πλησιάζει, οι ζωές τους παίζονται κορόνα γράμματα. Αν δεν μπορέσουν να αποδείξουν, πέρα από κάθε αμφιβολία, τον απόλυτο έρωτά τους, οι συνέπειες θα είναι τρομερές.






Κριτική:

Όταν ξεκίνησα το δεύτερο βιβλίο,δεν περίμενα με τίποτα να είναι καλύτερο απο το πρώτο.Πραγματικά η συγγραφέας ξεπέρασε τον εαυτό της.Το βιβλίο είχε αγωνία απο την πρώτη σελίδα και προσωπικά δεν βαρέθηκα ούτε μια στιγμή,για αυτο άλλωστε είναι ένα απο τα αγαπημένα μου.

Η ιστορία ξεκινάει λίγο διαφορετικά αυτή τη φορά και μπορώ να πω ότι δεν ξεκίνησε αμέσως με δράση.Παρόλα αυτά μαθαίνουμε περισσότερα για αυτο τον κόσμο και υπάρχει αρκετή ένταση ανάμεσα στους κύριους χαρακτήρες.

Στην μέση του βιβλίου ξεκινάει καταιγιστική  δράση και  πανέξυπνες ανατροπές.Είμαι σίγουρος ότι μέχρι το τέλος του βιβλίου θα έχετε μείνει με ανοιχτό το στόμα και θα μπορέσετε να το αφήσετε,αφού υπάρχουν ανατροπές ακόμη και στην τελευταία σελίδα.

Ακόμη η γραφή της Κόλινς είναι μαγευτική,αφού με ένα παράδοξο τρόπο σε παγιδεύει στην ιστορία,νιώθεις σαν να βρίσκεσαι εσυ στην θέση της Κάτνις.
Τέλος λάτρεψα το ότι όλοι οι χαρακτήρες ήταν ρεαλιστικοί και ανθρώπινοι.Δεν ήταν τέλειοι ,είχαν ελάττωμα και στιγμές αδυναμίας,κάτι που σε κάνει να τους γνωρίζεις καλύτερα.


Συνολικά,το βιβλίο "Φωτιά" της Σούζαν Κόλινς κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Ψυχογιός και ανήκει στα αγαπημένα μου βιβλία,αφού ήταν συγκλονιστικό και εθιστικό.



         

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις