Κριτική Βιβλίου:Μυστικά και Ψέματα της Λίαν Μόριαρτυ

ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ-ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ





Περίληψη:


Ένας φόνος... ένα τραγικό ατύχημα... ή απλώς γονείς που συμπεριφέρονται άσχημα; Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιος είναι νεκρός.
Η Μάντλιν είναι μια δυναμική γυναίκα. Είναι αστεία, δηκτική και παθιασμένη. Θυμάται τα πάντα και δε συγχωρεί τίποτα. Η Σελέστ διαθέτει εκείνη την ομορφιά που κάνει τους άλλους να τη χαζεύουν. Ωστόσο πληρώνει το τίμημα αυτής της ψευδαίσθησης τελειότητας. Η νεοαφιχθείσα Τζέιν είναι τόσο νέα, που μια άλλη μητέρα την μπερδεύει για νταντά. Κρύβει ένα μυστηριώδες παρελθόν και μια λύπη που δεν ταιριάζει στα χρόνια της.
Οι τρεις γυναίκες βρίσκονται σε διαφορετικά σταυροδρόμια, όμως θα καταλήξουν στο ίδιο σοκαριστικό σημείο...




Προσωπική Άποψη:


Η ιστορία ξεκινάει με την αστυνομία να ανακρίνει όσους βρισκόντουσαν στην βραδεία χορού,αφού κάποιος κατέληξε νεκρός.
Απο την πρώτη σελίδα το βιβλίο αυτό καταφέρνει να σε βάλει σε σκέψεις και να σε μαγνητίσει,σε αυτό βέβαια συμβάλει και το ότι βλέπουμε την ιστορία απο διάφορες οπτικές γωνίες,με πολυ μικρά κεφάλαια. 

Ακόμη η συγγραφέας καταφέρνει με επίδοξο τρόπο να θίξει κοινωνικά διαφορά θέματα όπως ενδοοικογενειακή βία,σχολικό εκφοβισμό και ρατσισμό.Ολα αυτά τα καταφέρνει χρησιμοποιώντας  απλή,καθαρή και ρεαλιστική γραφή -χωρίς περιττές περιγραφές και λεπτομέρειες. Οι χαρακτήρες είναι ρεαλιστικοί και ανθρώπινοι,προκαλούν έντονα συναισθήματα στον αναγνώστη,και μέχρι το τέλος του βιβλίου,το οποίο είναι σοκαριστικό,θα τους έχεις αγαπήσεις. 

Συνολικά το βιβλίο "Μυστικά και Ψέματα"  είναι ενα καταπληκτικό κοινωνικό βιβλίο με αρκετό μυστήριο και απρόβλεπτες ανατροπές.Όσοι έχετε διαβάσει το βιβλίο σας προτείνω και την σειρά του HBO,η οποία είναι καταπληκτική και πρωταγωνιστούν μεγάλα ονόματα όπως την  Nicole Kidman,Reese Whitherspoon,Shailene Woodley,Zoë Kravitz,Adam Scott,Laura Dern,Alexander Skarsgård... 


                   Βαθμολογία: 5/5🌟






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις