Στο Λόφο Του Γουότερσιπ του Ρίτσαρντ Άνταμς

Κριτική Βιβλίου:Στο Λόφο Του Γουότερσιπ,απο τις εκδόσεις Κέδρος.








Περίληψη:


Ο κουνελότοπος του Σάντλφορντ βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο Πενταράκης, ο μικρός αδερφός του Φουντούκη, είναι σίγουρος ότι κάτι πολύ κακό πρόκειται συμβεί. Κανείς όμως δεν του δίνει σημασία. Γιατί είναι άνοιξη και το χορτάρι άφθονο. Τα δύο αδέρφια και μερικά ακόμα θαρραλέα κουνέλια εγκαταλείπουν κρυφά την ασφάλεια του γνώριμου κουνελότοπου και κινούνται διστακτικά προς έναν αχανή και παράξενο κόσμο. Κυνηγημένοι από σκυλιά και αλεπούδες, αποφεύγοντας φάρμες και ανθρώπους, ο Φουντούκης και οι σύντροφοί του ονειρεύονται μια νέα ζωή στον ειδυλλιακό λόφο του Γουότερσιπ...
Μια ιστορία γεμάτη συμβολισμούς και καυστικό χιούμορ. Ένας ύμνος στην περιπλάνηση, στο όραμα, στην ηθική, στην ατομική ελευθερία και στην από κοινού δράση. Μια καταπληκτική ιστορία που μπορεί να διαβαστεί και να ξαναδιαβαστεί από διαφορετική κάθε φορά οπτική γωνία, και να αγγίξει αναγνώστες κάθε ηλικίας. 






Προσωπική Άποψη:

Ο "Λόφος Του Γουότερσιπ" είναι μια έντονη, γεμάτη δράση και εναλλαγές ιστορία. Ταυτόχρονα είναι ποιητική, ευρηματική, με έντονη αλληγορία και συμβολισμούς. 

Το βιβλίο έκανε την εμφάνιση του το 60' και κατάφερε να δημοσιευτεί το 72',αφού ήταν αρκετά διαφορετικό εν μέρη γιατί οι πρωταγωνιστές ήταν κουνέλια !

Για αρχή το βιβλίο σου κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον,παρόλο που ήταν πάνω απο 500 σελίδες,αφού οι περιπέτειες των κουνελιών είναι πολλές και καταφέρνουν να διασκεδάσουν,αλλά και να περάσει διάφορα μηνύματα στον αναγνώστη.Ακόμη ο συγγραφέας,έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ανθρωπόμορφη κοινότητα με καλογραμμένους χαρακτήρες.Πραγματικά συγκλονιστικό για την εποχή του!    

Το μόνο που δεν μου άρεσε και τόσο ήταν ότι θα μπορούσε να είναι όντως μικρότερο,δεν με κούρασε προσωπικά,αλλά  συμφωνώ στο ότι υπήρχαν μερικές αχρείαστες περιγραφές.


Συνολικά,"Ο Λόφος Του Γουότερσιπ"είναι ένα κλασσικό μυθιστόρημα,που περνάει πολλά μυνήματα αλλά το πιο σημαντικό δεν κουράζει τον αναγνώστη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις