Υπερηφάνεια και προκατάληψη,απο τις εκδόσεις Μίνωας


Κριτική Βιβλίου:Υπερηφάνεια Και Προκατάληψη της Τζέιν Όστεν.






Το βιβλίο κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Μίνωας.



Περίληψη βιβλίου:



Όταν η Ελίζαμπεθ Μπένετ, όμορφη, δυναμική και ανεξάρτητη, χωρίς υψηλή ωστόσο κοινωνική θέση, γνωρίζει για πρώτη φορά τον κύριο Ντάρσι, τον βρίσκει υπερβολικά σνομπ και αλαζόνα. Από την πλευρά του ο κύριος Ντάρσι, γόνος αριστοκρατικής οικογένειας, προσπαθεί απεγνωσμένα να μην παρασυρθεί από τη γοητεία και την ευφυΐα της.
Οι δρόμοι τους, όμως, διασταυρώνονται συχνά και η αντιπάθεια που νιώθουν ο ένας για τον άλλο μεγαλώνει. Η Ελίζαμπεθ είναι υπερήφανη για την καταγωγή της και το κριτικό της βλέμμα ο κύριος Ντάρσι είναι υπερήφανος για το όνομα που κουβαλά. Ενώ οι κόσμοι τους συγκρούονται, θα είναι ικανοί να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις και τον εγωισμό που τους εμποδίζουν να παραδεχθούν τον έρωτά τους και τον σεβασμό που τρέφουν ο ένας για τον άλλο;
Το μυθιστόρημα της Τζέιν Όστεν είναι μια από τις ωραιότερες ιστορίες αγάπης που γράφτηκαν ποτέ, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί για τη συγγραφέα μοναδική ευκαιρία να καυτηριάσει με τρόπο αιχμηρό αλλά και χιουμοριστικό το κλίμα της εποχής, τα κοινωνικά πρότυπα και την ανθρώπινη συμπεριφορά. 







Προσωπική Άποψη Βιβλίου:


Για αρχή θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν τα πάω και πολύ καλά με την κλασσική λογοτεχνία.Παρόλα αυτά,το συγκεκριμένο βιβλίο το λάτρεψα και τα εύσημα πιστεύω αξίζουν στην Τζέιν Όστεν,η οποία έγραψε το βιβλίο το 1813!,αλλά και στην Μαρία Ανδρέου η οποία έκανε την καταπληκτική-αυτή-μετάφραση.


Απο τις πρώτες κιόλας σελίδες υπάρχει μια θεατρικότητα,αφού έχουμε διαρκή εναλλαγή προσώπων,με αποτέλεσμα ο αναγνώστης να μετέχει έντονα στην ιστορία και να μην βαριέται.Όμως αυτό που με έκανα να αγαπήσω αυτο το βιβλίο ήταν τα συναισθήματα που μου προκαλούσε,ειλικρινά ηταν απίστευτο!Ακόμη δεν υπάρχουν πολλές περιγραφές,για να κουράζουν τον αναγνώστη και η γραφή είναι απλή,όμως καταφέρνει να σου περάσει το κλίμα της εποχής


Συνολικά,το βιβλίο "Υπερηφάνεια και Προκατάληψη" είναι ένα καταπληκτικό βιβλίο μπροστά απο την εποχή του, με αποτέλεσμα να είναι επίκαιρο ακόμα και σήμερα,αφού καταφέρνει να περάσει διαφορά κοινωνικά μηνύματα,αλλά και να σε κάνει να σκεφτείς.Πιστεύω ότι όταν το πιάσετε για πρώτη φορά ο χαρακτήρας σας θα αλλάξει και θα αναθεωρήσετε για αρκετά πράγματα .



~Ο εγωισμός πρέπει πάντοτε να συγχωρείται, γιατί δεν έχει ελπίδα να γιατρευτεί.~




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις