Κάρι του Stephen King, απο τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Κριτική Βιβλίου: Κάρι του Stephen King 






Το βιβλίο κυκλοφορεί απο τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος 


Περίληψη Βιβλίου:

Η Κάρι Γουάιτ πέφτει συχνά θύμα χλευασμού από τους συμμαθητές της, αλλά διαθέτει ένα χάρισμα: την ικανότητα να μετακινεί αντικείμενα με τη δύναμη του μυαλού. Πόρτες κλειδώνουν, αντικείμενα υψώνονται και πέφτουν, μηχανήματα βραχυκυκλώνουν… Είναι η δύναμή της –και το πρόβλημά της.
Όσο κι αν η Κάρι προσπαθεί να δείχνει φυσιολογική, ένα απρόσμενο γεγονός θα μετατρέψει το κρυφό της χάρισμα σ’ ένα θανατηφόρο όπλο τρόμου και καταστροφής που κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει.






Προσωπική Άποψη:

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Stephen King,που δημοσιεύτηκε το 1974! Ακόμη είναι και το πρώτο βιβλίο του Stephen King που διάβασα και μπορώ να πω ότι ήταν -πραγματικά-πολυ καλύτερο απο ότι περίμενα.

Για αρχή απο την πρώτη κιόλας σελίδα λάτρεψα την γραφή του King,είχα ακούσει πολλά όπως ότι η γραφή του είναι κουραστική,γιατί έχει πολλές λεπτομέρειες και ακόμη ότι είναι αρκετά υπερτιμημένος.Έτσι όταν το ξεκίνησα διαπίστωσα ότι τίποτα απο αυτά δεν ισχύει,μάλιστα το βιβλίο ήταν τόσο ευκολοδιάβαστο,με γρήγορη πλοκή και γλαφυρές περιγραφές που δεν ήθελα να το τελειώσω.

Σε αυτό βέβαια συμβάλουν και οι χαρακτήρες.Η Κάρι Γουάιτ είναι μια απο τις αγαπημένες μου λογοτεχνικές ηρωίδες,εν μέρει γιατί ο συγγραφέας είχε καταφέρει να αποδώσει καταπληκτικά τα συναισθήματα ενός θύματος εκφοβισμού,αλλα και γιατί η εξέλιξη της Κάρι είναι καταπληκτική.Ο χαρακτήρας της είναι "τσαλακωμένος",δεν είναι τέλεια ή πανέμορφη.Μάλιστα  ολοι πιστεύουν ότι είναι περίεργη,αυτή όμως θέλει μόνο να είναι φυσιολογική,να έχει φίλους που να την σέβονται.Όμως όλα αλλάζουν όταν ανακαλύπτει το χάρισμα της,το οποίο θα μετατρέψει σε θανάσιμο όπλο για όσους την αδίκησαν.
Εσυ τι θα έκανες στην θέση της; 
Αυτό και άλλα ερωτήματα θέτει ο συγγραφέας, βλέπεται η πλοκή ήταν αρκετά πρωτότυπη για βιβλίο τρόμου,αφού δεν είχε ως σκοπό μόνο να σε τρομάξει,άλλα και να θίξει διάφορα θέματα όπως η θρησκεία και η διαφορετικότητα. 






Συνολικά το βιβλίο "Κάρι" του Stephen King είναι ένα καταπληκτικό ανάγνωσμα και ιδανικό για νέους φαν του King,αφού είναι μικρό,γρήγορο και απρόβλεπτο!


Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο απο τις εκδόσεις Κλειδάριθμος,το εξώφυλλο  είναι απίθανο και η μετάφραση εξαιρετική .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις