Το μπρούτζινο κλειδί της Cassandra Clare και Holly Black,απο τις εκδόσεις Ψυχογιός

Κριτική Βιβλίου:Το Μπρούτζινο Κλειδί,το τρίτο βιβλίο τη σειρά Ματζιστέριουμ,της Cassandra Clare και Holly Black






Το βιβλίο κυκλοφορεί απο τις Εκδόσεις Ψυχογιός



Περίληψη:

Η μαγεία μπορεί να σε σώσει. Η μαγεία μπορεί να σε σκοτώσει.
Υποτίθεται ότι οι μαθητές είναι ασφαλείς στο Ματζιστέριουμ. Υπό την προσεκτική επίβλεψη των μάγων, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη μαγεία για να βάλουν τάξη σ' έναν χαοτικό κόσμο.
Όμως τώρα το χάος αντεπιτίθεται. Ο Καλ, η Ταμάρα και ο Ααρόν θα έπρεπε να αγχώνονται για κουίζ και διαγωνισμούς μαγείας. Αντί γι' αυτό, μετά τον θάνατο μιας κοπέλας από το σχολείο τους, είναι αναγκασμένοι να εντοπίσουν έναν ύπουλο δολοφόνο θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.
Στην πορεία θα ανακαλύψουν ότι η μαγεία μπορεί να αποδειχτεί τόσο καλή όσο και το άτομο που τη χρησιμοποιεί. Στα ακατάλληλα χέρια όμως μπορεί να κάνει τεράστιο κακό αν δεν τη σταματήσει κάποιος εγκαίρως.
Στο τρίτο βιβλίο της σειράς Ματζιστέριουμ, η Χόλια Μπλακ και η Κασάντρα Κλέαρ μάς παρουσιάζουν ένα σχολείο στο οποίο τα πάντα μπορούν να συμβούν και όπου ο μοναδικός τρόπος να βρεις την αλήθεια είναι να διακινδυνεύσεις ό,τι έχεις και δεν έχεις.






Προσωπική Άποψη:


Μπορώ να πω ότι το 3ο βιβλίο ήταν καλύτερο απο το 2ο και ίσως και απο το 1ο.Κυρίως γιατί το τέλος ήταν σοκαριστικό,αλλά και γιατί όπως στο Harry Potter παρόλο που η ιστορία φαίνεται παιδική στην πρώτα βιβλία,μετά αλλάζει τελείως. 


Για αρχή η ιστορία πάλι είναι γρήγορη,δεν κουράζει και δεν υπάρχουν περιττές περιγραφές.Η γλώσσα είναι αρκετά παραστατική και αυτό το λατρεύω στα βιβλία της Clare.
Έπειτα οι χαρακτήρες είναι αρκετά ενδιαφέρον και πραγματικά δεν με εκνευρίζει σχεδόν κανένας-δεν ξέρω πως γίνεται αυτό,ίσως γιατί μπορώ να τους καταλάβω αφού τα κίνητρα τους είναι αρκετά σαφή.


Ακόμη όπως είπα και πρίν,το βιβλίο ξεχωρίζει για το τέλος του.Ήταν πραγματικά σοκαριστικό και δεν το περίμενα καθόλου.Η ανατροπή αυτή ανατρέπει τα πάντα,έτσι ανυπομονώ να διαβάσω το 4ο !


Συνολικά,το βιβλίο "Μπρούτζινο Κλειδί" ήταν καταπληκτικό:γεμάτο δράση,μαγεία και μία σοκαριστική ανατροπή...  


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις