Τα Πρόσωπα Του Όλιβερ της Λιζ Νούτζετ

 Τα Πρόσωπα του Όλιβερ,απο τις εκδόσεις Ψυχογιός





Υπόθεση:


Ο Όλιβερ Ράιαν έχει την τέλεια ζωή. Είναι όμορφος, είναι επιτυχημένος και έχει παντρευτεί την υπέροχη και ταλαντούχα Άλις, που εικονογραφεί τα βραβευμένα του παιδικά βιβλία και του είναι απόλυτα αφοσιωμένη. Η ζωή τους είναι πραγματικά προνομιούχα, αξιοζήλευτη... Ώσπου ένα βράδυ ο Όλιβερ επιτίθεται στην Άλις και την αφήνει σε κώμα.
Ενώ όλοι προσπαθούν να εξηγήσουν αυτή την ανείπωτα βίαιη πράξη, ο Όλιβερ αφηγείται την ιστορία του. Το ίδιο κάνουν και όσοι διασταυρώθηκαν μαζί του μέσα στα χρόνια. Και αυτό που αποκαλύπτεται είναι μια ιστορία ντροπής, φθόνου, απίστευτης εξαπάτησης και αριστοτεχνικής χειραγώγησης.
Μόνο ο Όλιβερ γνωρίζει μέχρι πού μπορεί να φτάσει για να αποκτήσει τη ζωή που πιστεύει ότι αξίζει. Το παρελθόν, όμως, βρίσκει πάντα τρόπο να επιστρέφει ακριβώς όταν δεν το περιμένουμε και σίγουρα όταν δεν το θέλουμε... 


Προσωπική γνώμη:

Για αρχή,το βιβλίο δεν πρόκειται για κάποιο γρήγορο ψυχολογικό θρίλερ που θα σας κόψει την ανάσα με τις εξελίξεις του,έτσι θα πρέπει σίγουρα να κάνετε υπομονή -που πιστεύω όμως ότι αξίζει να διαβάσετε!

Το βιβλίο επικεντρώνεται στον Όλιβερ και στην ζωή του,αφού όλοι όσοι των γνώριζαν αναρωτιούνται το εξής, "Τι τον οδήγησε στο να επιτεθεί στην γυναίκα του";

Η απάντηση θα σοκάρει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες,όμως θα πρέπει να κάνετε υπομονή όπως ξανά είπα. Καθώς υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες και μερικές φορές η συγγραφέας φλυαρεί,θα σας πρότεινα να μην το παρατήσετε όμως   στο τέλος όλα συνδέονται και ακόμα και η κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία,κάτι που το βρήκα αρκετά ευφυές!

Όμως το δυνατό σημείο του βιβλίου δεν ήταν οι εξελίξεις,αλλά οι καλογραμμένοι χαρακτήρες και σε αυτό συμβάλει και το ότι δεν διαβάζεις μόνο μέσα απο τα μάτια τους,αλλά διαβάζεις και μέσα απο τα μάτια τον άλλον για αυτούς.Με αποτέλεσμα,η συγγραφέας να δημιουργεί ρεαλιστικούς και καθημερινούς ανθρώπους με βάθος.

Τώρα το μόνο αρνητικό του βιβλίου είναι ότι θα ήθελα να μάθω περισσότερα για ένα χαρακτήρα,τον οποίο πιστεύω επίτηδες σκέπαζε ένα πέπλο μυστηρίου,αλλά εμένα μου φάνηκε πανέξυπνος και θα ήθελα να μάθω και άλλα για αυτόν.


Συνολικά "Τα Πρόσωπα του Όλιβερ",είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ  που επικεντρώνεται κυρίως στους χαρακτήρες του και όχι στην συνεχείς ανατροπές.Πανέξυπνο και καλογραμμένο,μόνο αν του δώσετε λίγη υπομονή!

 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις