Κριτική βιβλίου:Το Άλογο και το αγόρι του C.S Lewis

 "Το Άλογο και το αγόρι του",του C.S Lewis,απο τις εκδόσεις Κέδρος





Περίληψη:

Η ΝΑΡΝΙΑ... όπου τα άλογα μιλούν... όπου συνεχώς εξυφαίνονται συνωμοσίες... όπου η μοίρα προσμένει. Σε ένα απεγνωσμένο ταξίδι, δύο φυγάδες συναντιούνται και ενώνουν τις δυνάμεις τους, αν και το μόνο που θέλουν είναι να ξεφύγουν απ’ τη σκληρή ζωή τους. Σύντομα βρίσκονται στο επίκεντρο μιας τρομερής μάχης. Είναι η μάχη που θα καθορίσει τη μοίρα τους αλλά και το πεπρωμένο της ίδιας της Νάρνια.




Προσωπική Άποψη:


Το 3ο βιβλίο της σειράς "Τα Χρονικά Της Νάρνιας" ήταν και το λιγότερο αγαπημένο μου.Αξίζει να αναφέρω ότι το συγκεκριμένο βιβλίο δεν μεταφέρθηκε στην μεγάλη ή στην μικρή οθόνη,σε αντίθεση με τα προηγούμενα.

Ο λόγος που έγινε αυτό,είναι γιατί το συγκεκριμένο βιβλίο δεν ήταν σημαντικό.Πιο συγκεκριμένα στο βιβλίο αυτό,υπάρχουν διαφορετικοί χαρακτήρες,με διαφορετικά κίνητρα.
Παρόλα αυτά,τα γεγονότα διαδραματίζονται στο κόσμο της Νάρνιας και υπάρχουν μερικά κοινά σημεία με τα προηγούμενα βιβλία.Ακόμη,ο ρυθμός της ιστορίας είναι λίγο αργός και σε μερικά σημεία σε κουράζει.

Υπήρχαν όμως και μερικά πράγματα που μου άρεσαν σε αυτό το βιβλίο.Για αρχή,οι χαρακτήρες είναι αρκετά συμπαθητικοί και καλογραμμένοι.Ακόμη, το βιβλίο καταπιάνεται με ζητήματα όπως την ενδοοικογενειακή βία,κάτι που συναντάω για πρώτη φορά σε παιδικό βιβλίο.Δεν θα μπορούσα να παραλείψω και τις ζωντανές περιγραφές που υπάρχουν στο βιβλίο,που πραγματικά τις λάτρεψα.


Συνολικά,"Το Άλογο και το αγόρι του" είναι ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα.Παρόλο που μπορεί να κουράζει σε μερικά σημεία,καταπιάνεται με σημαντικά θέματα και αυτό το κάνει να διαφέρει.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις