Κριτική βιβλίου:Η Μεταμόρφωση του Kafka Franz

 "Η Μεταμόρφωση" του Franz Kafka,απο τις εκδόσεις Πατάκη



Περίληψη:

Ο πυρήνας του μύθου της «Μεταμόρφωσης» είναι τόσο απλός όσο και ασύλληπτος: ο Γκρέγκορ Σάμσα, ένας συνηθισμένος άνθρωπος, ξυπνάει ένα πρωί μεταμορφωμένος σε έντομο. Με αυτή τη βάση και μέσα από τα μάτια του ήρωα-εντόμου, ο Κάφκα στήνει μια καθαρά ρεαλιστική ιστορία, ένα απολύτως πιστευτό ψυχολογικό πείραμα, που υπογραμμίζεται από πλήθος οδυνηρά εύστοχων λεπτομερειών στην περιγραφή προσώπων και πραγμάτων. Αριστοτεχνικά ο Κάφκα όχι μόνο ξετυλίγει τις αγωνίες, τις ενοχές και την αλλοτρίωση του σύγχρονου ανθρώπου, αλλά φτάνει και να μεταφράσει αυτή την άχαρη και ανούσια ύπαρξη σε ύλη, σε σωματική υπόσταση. (Από την παρουσίιαση στο οπισθόφυλλο).







Προσωπική Άποψη:


Η Μεταμόρφωση τους Kafka σε σοκάρει απο την αράδα και δεν σταματάει να σε σοκάρει μέχρι την τελευταία.Όμως δεν είναι για όλους,καθώς είναι αρκετά αλληγορικό,έτσι θα σας πρότεινα μετά ή κατα την διάρκεια της ανάγνωσης σας να ψάξετε κάποια ανάλυση του βιβλίου.

Παρόλα αυτά,αξίζει πολύ να το διαβάσετε.Όχι μόνο το βιβλίο σε κατακλύζει απο συναισθήματα και σκέψεις του Γκρέγκορ,αλλά και θέτει διάφορα ερωτήσεις για το πως η κοινωνία αντιμετωπίζει το διαφορετικό.Ακόμη,το μέγεθος του βιβλίου είναι πολύ μικρό και η γραφή δεν κουράζει καθόλου,έτσι ακόμα και αν δεν έχετε πολύ χρόνο θα σας πρότεινα να το διαβάσετε και είμαι σίγουρος ότι θα το σκέφτεστε καιρό.


Συνολικά,"Η Μεταμόρφωση" απο τις εκδόσεις Πατάκη είναι ενα μοναδικό βιβλίο,που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας καταπλήξει με τον τρόπο σκέψης τους και θα το σκέφτεστε καιρό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις