Ο Ήλιος Του Μεσονυκτίου της Stephenie Meyer

Κριτική Βιβλίου:Ο Ήλιος Του Μεσονυκτίου της Stephenie Meyer,απο τις Εκδόσεις Ψυχογιός





Περίληψη:

Είχα καταλάβει πόσο φυσικό θα ήταν να ερωτευτώ την Μπέλα. Θα ήταν τόσο φυσικό σαν μια ελεύθερη πτώση: αβίαστο. Το να μην επιτρέπω στον εαυτό μου να την ερωτευτεί ήταν το ακριβώς αντίθετο της πτώσης: ήταν σαν να σκαρφαλώνω σε έναν γκρεμό, βάζοντας το ένα χέρι μετά το άλλο με κόπο, μια πράξη τόσο εξουθενωτική λες και είχα μόνο τη δύναμη ενός θνητού.
Όταν ο Έντουαρντ Κάλεν γνώρισε την Μπέλα Σουάν στο ΛΥΚΟΦΩΣ, γεννήθηκε μια θρυλική αγάπη. Μέχρι τώρα όμως, οι αναγνώστες είχαν ακούσει μόνο την πλευρά της Μπέλα. Επιτέλους, μπορούν να ζήσουν και την εκδοχή του Έντουαρντ.
Στον ΗΛΙΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ, η Στέφενι Μάιερ μας μεταφέρει ξανά στον κόσμο που γοήτευσε εκατομμύρια αναγνώστες και μας χαρίζει ένα επικό μυθιστόρημα για την αβάσταχτη απόλαυση και τις ολέθριες συνέπειες της αθάνατης αγάπης










Προσωπική Άποψη:


Η σειρά Twilight είναι αρκετά γνωστή,ιδιαίτερα ανάμεσα στους φαν της εφηβική λογοτεχνίας.Παρόλα αυτά,τα τελευταία χρόνια η σειρά έχει πολλά αρνητικά σχόλια,έτσι όταν βγήκε η ανακοίνωση του συγκεκριμένου βιβλίου τα συναισθήματα των περισσότερων ήταν...ανάμεικτα.

Προσωπικά διαβάζοντας το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου,μπορώ να πω ότι με κατακλύζει το συναίσθημα της νοσταλγίας, κάτι που παραμένει μέχρι το τέλος του βιβλίου.

Υπήρχαν ψεγάδια; Σίγουρα! Για αρχή,οι διάλογοι πολλές φορές ήταν αρκετά χαζοί και κλισέ.Έπειτα,οι αντιδράσεις των κεντρικών χαρακτήρων δεν ήταν καθόλου ρεαλιστικές.Για παράδειγμα,όταν η Μπέλα μαθαίνει ότι ο Έντουαρντ είναι βρικόλακας η αντίδραση της είναι πολύ χαλαρή.Παρόλα αυτά,τέτοια παραδείγματα είναι αρκετά συχνά στην εφηβική λογοτεχνία,έτσι λοιπόν αξίζει αυτή η σειρά όλο αυτό το μίσος; Σίγουρα όχι!

Ο Ήλιος του μεσονυκτίου έχει πολλές σκοτεινές σκηνές που δεν γνωρίζαμε,κάτι που λάτρεψα,εν μέρη γιατί η Meyer έκανε μια πολύ καλή δουλειά στο να γράψει ενα χαρακτήρα που είναι βρικόλακας,αλλά παλεύει με τον εαυτό του.Όμως στο βιβλίο δεν γνωρίζουμε μόνο καλύτερα τον Έντουαρντ,αλλά και όλη την οικογένεια Κάλεν.

Η γραφή του βιβλίου είναι γλαφυρή,καθώς έχει πολλές περιγραφές και η ροή του βιβλίου είναι σχετικά αργή,αλλά σταθερή,για αυτό,ίσως σας κουράσει λίγο στην μέση.

Συνολικά,"Ο Ήλιος Του Μεσονυκτίου" της Stephenie Meyer κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Ψυχογιός.Αν παραμένετε φαν του Twilight,μην ξεχάσεται να το τσεκάρετε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις