Ο Πρίγκιπας Κασπιανός του Κ.Σ.Λιούις

 Κριτική Βιβλίου:Ο Πρίγκιπας Κασπιανός του Κ.Σ Λιούις,απο τις εκδόσεις Κέδρος.






Περίληψη:   

Η Νάρνια... όπου τα ζώα μιλούν... όπου τα δέντρα περπατούν... όπου μια μάχη πρόκειται να ξεσπάσει. Ένας πρίγκιπας που του στέρησαν το θρόνο του συγκεντρώνει στρατό σε μια ύστατη προσπάθεια να απαλλάξει τη χώρα του από έναν ψεύτικο βασιλιά. Τελικά όμως ένας αγώνας τιμής μεταξύ δύο αντρών είναι αυτός που θα καθορίσει το πεπρωμένο ενός ολόκληρου κόσμου. ((Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)






Προσωπική Άποψη:

Στο τέταρτο βιβλίο της σειράς επιστρέφουν γνώριμοι-και αγαπημένοι χαρακτήρες-για να αντιμετωπίσουν μια καινούργια απειλή.

Έτσι το βιβλίο ακολουθεί την φόρμουλα τον προηγούμενων βιβλίων,δηλαδή όμορφη εικονογράφηση,συμπαθητικοί χαρακτήρες και φαντασία.Σε αντίθεση με τα προηγούμενα,το τέταρτο βιβλίο είναι πιο σκοτεινό,κάτι που ήταν ένα μεγάλο συν για εμένα!

Παρόλα αυτά,το βιβλίο με κούρασε στην μέση.Μάλιστα θα μπορούσα να πω ότι έκανε "κοιλία" για λίγο.Το τέλος όμως σε αποζημιώνει,κυρίως γιατί είναι αρκετά ικανοποιητικό.

Συνολικά,το βιβλίο "Ο Πρίγκιπας Κασπιανός" έχει σκοτεινή φαντασία και καλογραμμένους χαρακτήρες.Η ροή του μπορεί να είναι πιο αργή σε σχέση με τα προηγούμενα,αλλά πάλι σίγουρα αξίζει μια ανάγνωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις