"Άνθρωποι με άγχος" του Fredrick Backman

 Κριτική Βιβλίου:Άνθρωποι με άγχος του Fredrick Backman,απο τις Εκδόσεις Κέδρος







Περίληψη απο το οπισθόφυλλο:

Μια νέα γυναίκα επιχειρεί να ληστέψει μια τράπεζα. Για να γλιτώσει τη σύλληψη, μπαίνει σε ένα διαμέρισμα προς πώληση και κρατά ομήρους όσους είναι εκεί: την υπερενθουσιώδη μεσίτρια, ένα ζευγάρι συνταξιούχων που ανακαινίζει και πουλά διαμερίσματα για να καλύψει το κενό στον γάμο τους, δύο κοπέλες που διαφωνούν σε όλα, αλλά ετοιμάζονται να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί μαζί, μια κυνική διευθύντρια τράπεζας με τάσεις αυτοκτονίας, μια ηλικιωμένη που υποφέρει από μοναξιά. Η αστυνομία περικυκλώνει το διαμέρισμα και, ενώ η αγωνία κορυφώνεται, όμηροι, ληστές και αστυνομικοί αρχίζουν να έρχονται κοντά και ανακαλύπτουν ότι έχουν περισσότερα κοινά απ' όσα θα μπορούσαν να φανταστούν.
Το νέο βιβλίο του Φρέντρικ Μπάκμαν είναι ένα απρόβλεπτο, αισιόδοξο και με χιούμορ μυθιστόρημα για τη δύναμη της συγχώρεσης και της ελπίδας, που συγκινεί με την ευαισθησία και την ανθρωπιά του.







Προσωπική Άποψη:

Για αρχή,το βιβλίο "Άνθρωποι με άγχος" καταπιάνεται με διάφορα κοινωνικά θέματα,όπως τον ρατσισμό,την φτώχεια και την αγάπη.Ο συγγραφέας καταφέρνει με μοναδικό τρόπο να εμβαθύνει σε αυτά,με αποτέλεσμα να μαθαίνει πολλά στους αναγνώστες του μέχρι το τέλος του βιβλίου.

Έπειτα,η αφήγηση του βιβλίου είναι εναλλακτική κάτι που αύξησε το ενδιαφέρον μου και ταίριαζε πολύ με το βιβλίο,καθώς ο σκοπός του ήταν να αποτυπώσει τα συναισθήματα των ομήρων και του ληστή,κάτι που κατάφερε ο συγγραφέας.Φυσικά σε αυτό συνέβαλαν και οι ρεαλιστικοί χαρακτήρες.

Το μόνο που δεν με ευχαρίστησε ήταν το τέλος,για το οποίο δεν θα κάνω spoiler φυσικά.Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα ήθελα διαφορετικό.Παρόλα αυτά,όμως καταλαβαίνω γιατί έγιναν έτσι τα πράγματα.


Συνολικά,το βιβλίο "Άνθρωποι με Άγχος" είναι ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα που όχι μόνο καταπιάνεται με διάφορα θέματα,αλλά και ενημερώνει τους αναγνώστες τους για αυτά.Ανυπομονώ να διαβάσω και τα υπόλοιπα βιβλία του συγγραφέα,που επίσης κυκλοφορούν απο τις Εκδόσεις Κέδρος.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις