Το νησί της Victoria Hislop

 Κριτική Βιβλίου:Το Νησί της Victoria Hislop,απο τις Εκδόσεις Ψυχογιός.








Περίληψη απο το οπισθόφυλλο:

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ
Σε μια κρίσιμη φάση της ζωής της, η Αλέξις, επιθυμώντας να μάθει την ιστορία της οικογένειάς της, επισκέπτεται την Κρήτη. Το μόνο που ξέρει ως τώρα είναι πως η μητέρα της έχει μεγαλώσει σ’ ένα μικρό χωριό εκεί προτού εγκατασταθεί για πάντα στο Λονδίνο.

ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΒΑΘΙΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Το μόνο στοιχείο που διαθέτει για να ξετυλίξει το κουβάρι του παρελθόντος είναι ένα γράμμα που της δίνει η μητέρα της. Της υπόσχεται πως, αν το παραδώσει σε μια παλιά της φίλη, θα μάθει όλη την αλήθεια.

ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΘΗ.








Προσωπική Άποψη:


"Το νησί" είναι σίγουρα ένα απο τα πιο γνωστά ξένα βιβλία που αφορούν την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα την Κρήτη.Παρόλα αυτά,το βιβλίο είναι γνωστό-εν μέρει λόγω της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς του Mega,αλλά και γιατί το βιβλίο είναι άκρως ενδιαφέρον,καλογραμμένο και ανθρώπινο.


Πιο συγκεκριμένα,"Το Νησί" αφορά την ιδιόρρυθμη κοινωνία που αναπτύχθηκε στο νησί της Σπιναλόγκας.Όπως καταλαβαίνεται λοιπόν το θέμα δεν είναι ελαφρύ και σε άλλες συνθήκες το βιβλίο θα ήταν δύσκολο στο διάβασμα,όμως η Hislop καταφέρνει να σε μαγνητίσει.Με αποτέλεσμα,να σε κάνει να θες να τελειώσεις ολόκληρο το βιβλίο το ίδιο καλοκαιρινό απόγευμα που το ξεκίνησες.Ακόμη,είναι εμφανές ότι η συγγραφέας έχει κάνει μεγάλη έρευνα πάνω στην λέπρα και την Κρήτη,καθώς έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια καταπληκτική ατμόσφαιρα στο βιβλίο.

Επίσης,με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι το βιβλίο περιέχει πολλές πληροφορίες για τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Ελλάδας του 20ου αιώνα,κάτι που είμαι σίγουρος ότι θα βρουν πολύ ενδιαφέρον ξένοι αναγνώστες που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα.   

Παρόλα αυτά,μερικοί χαρακτήρες μου φάνηκαν αρκετά φλατ,ενώ θα ήθελα να εξελιχθούν περισσότερο μερικοί.Ακόμη,μερικές λέξεις που χρησιμοποιούσε η συγγραφέας μου φάνηκε αρκετά "ξένες" και υπερβολικές,ώστε να αναφέρονται στην ελληνική καθημερινή γλώσσα.

Συνολικά,"Το Νησί" της Victoria Hislop κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις ψυχογιός και είναι ένας άκρως συγκινητικό και καλογραμμένο και ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα,που το μόνο που του λείπει είναι η εξέλιξη χαρακτήρων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις