#Ανατριχίλες 18

 Κριτική Βιβλίου:Να Γιατί Φοβάμαι Τις Μέλισσες του R.L Stine,απο τις Εκδόσεις Κέδρος.







Περίληψη:


ΣΩΣΤΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ. ΛΑΘΟΣ ΣΩΜΑ.
Ο Γκάρι Λατζ χρειάζεται ξεκούραση. Οι νταήδες συνεχώς τον ξυλοφορτώνουν. Ο μοναδικός του φίλος είναι το κομπιούτερ του. Ακόμα κι η μικρή αδερφή του δεν τον συμπαθεί. Τώρα, το όνειρο του Γκάρι θα πραγματοποιηθεί. Πρόκειται ν' ανταλλάξει σώμα μ' ένα άλλο παιδί για μια ολόκληρη εβδομάδα. Ο Γκάρι ανυπομονεί ν' αποκτήσει ένα καινούριο σώμα. Μέχρι που κάτι τρομερό συμβαίνει. Και ο Γκάρι ανακαλύπτει ότι το καινούριο του σώμα δεν είναι ακριβώς ανθρώπινο...
ΠΑΙΔΙΑ, ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΡΑΧΗ



Προσωπική Άποψη:


Το 18ο βιβλίο απο την σειρά Ανατριχίλες διαπραγματεύεται το concept του body swapping,δηλαδή την αλλαγή σώματος μεταξύ δύο ατόμων.

Προσωπικά,βρίσκω αυτό το θέμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και μπορώ να πω με σιγουριά ότι ο R.L Stine κατάφερε να προσθέσει κάτι καινούργιο στο είδος,αφού αυτή την φορά ο πρωταγωνιστής αλλάζει σώμα με...μια μέλισσα.Με αποτέλεσμα,σε όλο το βιβλίο να κυριαρχεί το συναίσθημα της παράνοιας,καθώς ο πρωταγωνιστής δένεται όλο και περισσότερο με την ζωή της μέλισσας!

Φυσικά,όπως και στις προηγούμενες Ανατριχίλες,η ιστορία κυλάει γρήγορα και τα κεφάλαια είναι πολύ μικρά.Έπειτα,οι χαρακτήρες είναι ρεαλιστικοί,παρόλο που παίρνουν αρκετές χαζές αποφάσεις.


Συνολικά,το βιβλίο 'Να γιατί φοβάμαι τις μέλισσες' έχει ένα πρωτότυπο concept,ενώ η ιστορία κυλάει γρήγορα.Για αυτό θα πρότεινα σίγουρα το βιβλίο σε αναγνώστες που ψάχνουν κάτι χαλαρό και συνάμα ενδιαφέρον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις