Φτερά και ερείπια της Σάρα Τζ.Μάας

 Κριτική Βιβλίου:Φτερά Και Ερείπια/Αγκάθια και τριαντάφυλλα 3 της Σάρα Τζ.Μάας,απο τις εκδόσεις Ψυχογιός.






Περίληψη:

Η Φέιρα επιστρέφει στην Αυλή της Άνοιξης αποφασισμένη να συγκεντρώσει πληροφορίες για τις δολοπλοκίες του άρχοντα Τάμλιν και τις απειλές του να γονατίσει το βασίλειο της Πρίθιαν. Για να τα καταφέρει, πρέπει να παίξει ένα θανάσιμο παιχνίδι εξαπάτησης. Όμως και το παραμικρό λάθος μπορεί να στοιχίσει τόσο στην ίδια όσο και στα πλάσματα που αποτελούν τώρα πια τον κόσμο της. Καθώς ο πόλεμος είναι έτοιμος να ξεσπάσει, η Φέιρα πρέπει να επιλέξει ποιον από τους Μεγάλους Άρχοντες θα εμπιστευτεί και να βρει συμμάχους στα πιο απρόσμενα μέρη.
Στο τρίτο βιβλίο της σειράς ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ η γη θα βαφτεί με αίμα, καθώς πανίσχυρες στρατιές ξωτικών και ανθρώπων συγκρούονται για την εξουσία και όχι μόνο. 








Προσωπική Άποψη:


Το 3ο και τελευταίο βιβλίο της σειράς ξεκινάει ακριβώς απο το τέλος του δεύτερου βιβλίου.Η πλοκή προχωράει αργά,αλλά σταθερά.Όμως οι πολυπλοκότητα των χαρακτήρων και η εξέλιξη τους,κρατάει το ενδιαφέρον των αναγνωστών. 

Πιο συγκεκριμένα,η Φέιρα είναι ένας από τους πιο ενδιαφέρον χαρακτήρες του βιβλίου,καθώς ο χαρακτήρας της και οι σχέσεις που έχει με άλλους έχει αλλάξει πολύ.Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στην σχέση της με τις αδελφές τις.Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω και την Νέστα,η οποία έκλεψε την σκηνή.

Έπειτα,η γραφή της Σάρα Τζ.Μάας είναι αρκετά γλαφυρή,ενώ οι διάλογοι είναι πανέξυπνοι,όπως πάντα άλλωστε.Απο το βιβλίο δεν λείπει και το έντονο ρομαντικό στοιχείο,κάτι που συνήθως με ενοχλεί.Όμως σε αυτό το βιβλίο έγινε τόσο καλογραμμένα που δεν με πείραζε καθόλου!

Ας περάσουμε τώρα στα αρνητικά.Για αρχή,η δράση των προηγούμενων βιβλίων έλειπε στο συγκεκριμένο.Παράλληλα,διάφορα ερωτήματα έμειναν αναπάντητα στο βιβλίο,γιατί η συγγραφέας μάλλον σκοπεύει να επεκτείνε το σύμπαν της Prynthian.Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό,όμως προσωπικά με κουράζει το γεγονός ότι πρέπει να διαβάσω και άλλα βιβλία ώστε να πάρω απαντήσεις για παλιά ερωτήματα.


Συνολικά,το βιβλίο "Φτερά και Ερείπια" είναι ένα αξιοπρεπές κλείσιμο της τριλογίας.Παρόλο,που δεν έχει την δράση των προηγούμενων βιβλίων,οι χαρακτήρες και οι γλαφυρές περιγραφές,σε συνδυασμό με το ρομάντζο θα κρατήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών!       






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις