Τα Καλά Κορίτσια δεν μιλάνε απο τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

 





Περίληψη απο το οπισθόφυλλο:

ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ…

Η Μαρίν χειρίζεται πάντα επιδέξια αυτούς τους άγραφους κανόνες. Αριστούχα μαθήτρια και αρχισυντάκτρια της σχολικής εφημερίδας, ονειρεύεται το φθινόπωρο να πάει στο Πανεπιστήμιο Μπράουν. Το μέλλον της φαντάζει λαμπρό – και ο νέος και χαρισματικός καθηγητής αγγλικών κύριος Μπέκετ δε χάνει ευκαιρία να εκφράζει τον θαυμασμό του για τα κείμενά της και να συζητάει για βιβλία μαζί της.

Όταν όμως ο Μπεξ υπερβαίνει τα όρια και ρίχνεται στη Μαρίν, εκείνη σοκάρεται και τρομοκρατείται. Μήπως του έδωσε λάθος εντύπωση; Φταίει άραγε εκείνη για τη συμπεριφορά του;

Η Μαρίν επιστρατεύει το κουράγιο της και ενημερώνει τη διοίκηση για το συμβάν, αλλά δεν την πιστεύει κανείς. Τώρα είναι αναγκασμένη να βλέπει τον Μπεξ καθημερινά στην τάξη, και εκείνος με κάθε αφορμή τής κάνει τη ζωή δύσκολη.

Η Μαρίν, όμως, δεν πρόκειται να τα παρατήσει. Χρησιμοποιεί την εφημερίδα του σχολείου για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, ενώ παράλληλα ξεκινά μια φεμινιστική λέσχη ανάγνωσης. Βρίσκει συμμάχους στους πιο αναπάντεχους ανθρώπους. Καθώς τα πράγματα στο σχολείο αλλά και στην προσωπική της ζωή μοιάζει να ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο, η Μαρίν πρέπει να βρει τον τρόπο να αποκτήσει πάλι τη χαμένη της δύναμη, αλλά και να ξαναγράψει τους κανόνες…

Ένα ευφυέστατο φεμινιστικό μυθιστόρημα στην εποχή του #metoo.









Προσωπική Άποψη:


Το βιβλίο 'Τα Καλά Κορίτσια Δεν Μιλάνε' ανήκει στο είδος της εφηβικής λογοτεχνίας,ενώ πραγματεύεται ένα θέμα που μας αφορά όλους,την σχέση ενός καθηγητή με μια-ανήλικη-μαθήτρια.

Πρίν ξεκινήσω όμως να μιλάω για το βιβλίο και την γραφή του θα ήθελα να αναφέρω ότι δυστυχώς πριν αρκετά χρόνια αυτό το θέμα παρουσιαζόταν αρκετά διαφορετικά.Σε γνωστές εφηβικές τηλεοπτικές σειρές η σχέση μεταξύ ενός καθηγητή/τρια και μιας/ενός μαθήτριας/τη παρουσιαζόταν ως απολύτως φυσιολογική ή ακόμα και ρομαντική.Για αυτό με χαροποιεί το γεγονός ότι έχουν αρχίσει και βγαίνουν τέτοια βιβλία για νεαρές ηλικίεςΈτσι,θα το πρότεινα σίγουρα σε αυτές!


Όσον αφορά το συγκεκριμένο βιβλίο,η γραφή είναι γρήγορη,απλή και ενδιαφέρον,ενώ τα κεφάλαια είναι μικρά.Με αποτέλεσμα,το βιβλίο να διαβάζεται άνετα σε ένα απόγευμα.Έπειτα,
οι χαρακτήρες δεν είναι αρκετά καλογραμμένοι,καθώς μαθαίνουμε πολύ λίγα για αυτούς.Όμως μερικοί ήταν σχετικά ενδιαφέρον και οι αντιδράσεις τους ήταν αρκετά ρεαλιστικές,κάτι που με οδήγησε στο να ταυτιστώ μαζί τους.

Ακόμη,όπως ανέφερα και πιο πάνω,το βιβλίο μιλάει για ένα σημαντικό και επίκαιρο θέμα.Παρόλα αυτά,ενώ το διαχειρίζεται με ωραίο τρόπο,θα ήθελα να εμβαθύνει περισσότερο σε αυτό.Βέβαια,σε αυτό ίσως ευθύνεται και το γεγονός ότι το βιβλίο είναι μόνο 250 σελίδες!

Συνολικά,το βιβλίο 'Τα Καλά Κορίτσια Δεν Μιλάνε' κυκλοφορεί απο τις Εκδόσεις Ψυχογιός και είναι ένα ιδανικό ανάγνωσμα για εφήβους.Κυρίως λόγω της θεματολογίας και της απλής γραφής,όμως ενήλικοι αναγνώστες ενδεχόμενος να απογοητευτούν.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις