Κριτική βιβλίου:Η Πρώτη Εντύπωση της Τζιν Χάνφ Κορέλιτζ,απο τις εκδόσεις Μίνωας

 



Περίληψη απο το οπισθόφυλλο:


Η Γκρέις βιώνει τη μόνη ζωή που επιθύμησε ποτέ. Είναι αφοσιωμένη στον σύζυγό της, επιτυχημένο παιδίατρο, στον μικρό γιο τους Χένρι και στους ασθενείς που φροντίζει ως ψυχοθεραπεύτρια. Νομίζει ότι γνωρίζει τα πάντα για τις γυναίκες, τους άντρες, τις σχέσεις και τον γάμο. Στο βιβλίο που πρόκειται να εκδώσει προτρέπει τις γυναίκες να δίνουν μεγάλη προσοχή στην πρώτη εντύπωση που αποκομίζουν από έναν άντρα. Έχοντας εμπιστοσύνη στο ένστικτό τους θα κάνουν τη σωστή επιλογή.
Πόσο καλά, όμως, γνωρίζει η Γκρέις τον δικό της σύζυγο; Ποια μυστικά κρύβονται στην οικογένειά της;
Και ενώ η ημερομηνία έκδοσης του βιβλίου της πλησιάζει, οι πρώτες ρωγμές διαφαίνονται στην ευτυχισμένη ζωή της. Ένας βίαιος θάνατος, ένας σύζυγος που αγνοείται, αναπάντεχες και τρομερές αποκαλύψεις...

Ένα υπέροχο, αγωνιώδες μυθιστόρημα βασισμένο στον φόβο που διακατέχει όλους μας ότι ίσως δεν γνωρίζουμε τόσο καλά όσο νομίζουμε τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας.




Το βιβλίο μεταφέρθηκε στην μικρή οθόνη πέρυσι απο το hbo,με πρωταγωνιστές την Nicole Kidman και τον Hugh Grant.



Προσωπική Άποψη:



Το βιβλίο 'Η Πρώτη Εντύπωση' είναι ένα καλογραμμένο ψυχογράφημα χαρακτήρων που δυστηχώς προωθείται λάθος.Πιο συγκεκριμένα,το βιβλίο δεν είναι ένα γρήγορο ψυχολογικό θρίλερ,για αυτό αν ψάχνετε κάτι τέτοιο θα απογοητευτεί.


Προσωπικά,για αυτό τον λόγο,με κούρασαν αρκετά οι πρώτες 100 σελίδες,αφού ήταν αρκετά αργές και δεν ήταν σε καμία περίπτωση αυτά που μου υποσχέθηκε το οπισθόφυλλο.Αντίθετα το βιβλίο επικεντρώνεται στην ψυχολογία των χαρακτήρων και παρόλο που στην αρχή με 'ξένισε',όταν το κατάλαβα το λάτρεψα.


Οι χαρακτήρες είναι καλογραμμένοι και ρεαλιστικοί,ενώ οι αναγνώστες μπορούν να ταυτιστούν εύκολα μαζί τους.Αξίζει να αναφερθεί και το πόσο πολύ εξελίσσονται οι κεντρικοί χαρακτήρες,όπως η Γκρέις και ο Χένρι.Έπειτα,η συγγραφέας δίνει αρκετή βαρύτητα στις ανθρώπινες σχέσεις και τις επιλογές που περνούμε κατά την διάρκεια της ζωής μας.Κάτι που προβληματίζει τους αναγνώστες και τους αποδεικνύει πόσο καλή ανάλυση έχει κάνει η συγγραφέας.Φυσικά,δεν θα μπορούσα και να μην αναφέρω την αριστοτεχνικές περιγραφές της Νέας Υόρκης,που ενώ ήταν αρκετές και μεγάλες,εγώ τις βρήκα αρκετά απολαυστικές.


Συνολικά,το βιβλίο 'Η Πρώτη Εντύπωση'  είναι ένα ιδιαίτερο βιβλίο που δεν θα ενθουσιάσει τους αναγνώστες των γρήγορων θρίλερ.Αντίθετα,θα ικανοποιήσεις αυτούς που ψάχνουν καλογραμμένους χαρακτήρες και τροφή για σκέψη.





Όσον αφορά την τηλεοπτική μεταφορά μπορώ να πω ότι με άφησε ικανοποιημένο.Είχε αξιοπρεπείς ερμηνείες,αλλά και διαφορές.Παρόλα αυτά,κατάφερε να διατηρήσει την ατμόσφαιρα του βιβλίου.   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις