Κριτική Βιβλίου:Αλλόκοτο του Eli Brown,απο τις εκδόσεις Anubis

 




Περίληψη απο το οπισθόφυλλο:


 Μια τσαγιέρα που δεν αδειάζει ποτέ, ένας γάντζος που παγώνει ό,τι αγγίζει, μια θράκα που καίει ακατάπαυστα – τα αλλόκοτα είναι καθημερινά αντικείμενα με ξεχωριστές ιδιότητες. Η Κλόβερ Έλκιν, κόρη του γιατρού Κόνστανταϊν, ζει σε έναν τόπο όπου τα θαύματα είναι αληθινά. Διακατέχεται από έμφυτη περιέργεια και ονειρεύεται μια ζωή γεμάτη περιπέτεια και δράση, συλλέγοντας αλλόκοτα στα χνάρια της μητέρας της – αντίθετα, ο Κόνστανταϊν την προτιμά πρακτική και συγκρατημένη όπως ο ίδιος.

Καθώς οι εντάσεις στα σύνορα κλιμακώνονται, η Κλόβερ θα βρεθεί αντιμέτωπη με κάτι πολύ μεγαλύτερο από την ίδια: την αποστολή να προστατέψει το αλλόκοτο που της εμπιστεύτηκε ο πατέρας της, εκείνο που μπορεί να δώσει το έναυσμα για την έναρξη ενός πολέμου… ή και για την αποφυγή του.

Στο ταξίδι της, η Κλόβερ θα συναντήσει έναν πετεινό που διοικεί στρατό, μια θεατρίνα που είναι άσος στα ψέματα κι έναν άνθρωπο κυριευμένο από ένα καπέλο που κλέβει μυστικά… Και όλα αυτά ενόσω την κυνηγούν αδίστακτοι κακοποιοί και τα φρικτά δημιουργήματα μιας μάγισσας.

Καθώς ανακαλύπτει την αλήθεια για τους γονείς και το παρελθόν της, η γενναία Κλόβερ θα γίνει ηρωίδα σε μια εναλλακτική εκδοχή των ΗΠΑ του 19ου αιώνα, μπλεγμένη στο κουβάρι της ιστορίας…

  


Το βιβλίο έχει επίσης πολύ όμορφη εικονογράφηση.




Προσωπική Άποψη:

Το βιβλίο 'Αλλόκοτο' λαμβάνει μέρος τον 19ο αιώνα σε ένα εναλλακτικό κόσμο,όπου συνηθισμένα αντικείμενα έχουν υπερφυσικές δυνάμεις.Προσωπικά,βρήκα αυτό το concept αρκετά πρωτότυπο και ενδιαφέρον,έτσι ξεκίνησε τα βιβλίο με υψηλές προσδοκίες.


Το βιβλίο ξεκινάει αμέσως με ένα σοκαριστικό γεγονός και μπόλικη δράση,κάτι που ενθουσιάζει τον αναγνώστη.Φυσικά,ο ενθουσιασμός παραμένει το ίδιο σε όλο το βιβλίο,αφού πάντα γίνεται κάτι.Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η γραφή είναι απλή και περιεκτική.Βέβαια θα ήθελα σε μερικά σημεία αυτό να άλλαζε,αφού σε μερικές σκηνές έλειπε δραματικότητα και συναίσθημα.


Έπειτα,οι χαρακτήρες ήταν αρκετά καλογραμμένοι και ενδιαφέρον.Ιδιαίτερα η Κλόβερ ήταν αρκετά δυναμική και έξυπνη,κάτι που λάτρεψα και θα μου λείψει σίγουρα να διαβάζω.Παρόλα αυτά,οι δευτερεύοντες χαρακτήρες 'έκλεψαν την παράσταση' και κυρίως οι κακοί,οι οποίοι ήταν αρκετά πιο σκοτεινοί και σκληροί απο ότι περίμενα απο ένα εφηβικό βιβλίο.Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο περνάει και πολλά μηνύματα για τον πόλεμο,καθώς και την διαφορετικότητα.


Βέβαια στο τέλος του βιβλίου υπήρχε ένα γεγονός που με ενόχλησε και αυτό είναι το ότι όλα έγιναν τόσο γρήγορα.Με αποτέλεσμα,οι τελευταίες σελίδες να φανούν αρκετά βιαστικές.Ίσως όμως αυτό έγινε σκόπιμα,καθώς ο συγγραφέας ετοιμάζει και sequel,δηλαδή δεύτερο βιβλίο που αποτελεί συνέχεια του πρώτου.

 
  

Συνολικά,το βιβλίο 'Αλλόκοτο' του Eli Brown,κυκλοφορεί απο τις Εκδόσεις Anubis.Είναι γρήγορο,έξυπνο και σκοτεινό,κάτι που το κάνει ευκολοδιάβαστο.Το προτείνω σίγουρα σε όσους διαβάζουν βιβλία φαντασίας. 









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις