Κριτική Βιβλίου: Σάπιο Φεγγάρι της Sally Gardner,απο τις εκδόσεις Ψυχογιός

 




Περίληψη από το οπισθόφυλλο:

Αναρωτιέμαι τι θα είχε γίνει αν...
Αν η μπάλα δεν είχε πέσει πίσω από τον τοίχο.
Αν ο Έκτορας δεν είχε πάει να τη βρει.
Αν δεν είχε κρατήσει κρυφό το τρομερό μυστικό.
Αν...
Τότε μάλλον θα έλεγα στον εαυτό μου μια άλλη ιστορία.
Βλέπετε, τα "αν" είναι αμέτρητα, όπως και τα άστρα.
Ο Έκτορας και ο Στάντις είναι φίλοι. Ζουν στη Ζώνη Επτά, σε μια περιοχή όπου όλοι οι κάτοικοι βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση. Όταν ανακαλύπτουν τα σχέδια της Μητρόπολης για τη δημιουργία ενός ψεύτικου Φεγγαριού, η ζωή τους παίρνει μια τρομακτική τροπή. Και ο Στάντις συνειδητοποιεί ότι πρέπει να αντισταθεί.
Μια εξαιρετικά πρωτότυπη και συγκινητική ιστορία για τη δύναμη της φιλίας και της εμπιστοσύνης.





Προσωπική Άποψη:


Το Σάπιο Φεγγάρι είναι ένα πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα που απευθύνεται σε εφήβους.

Με μια πρώτη ματιά το βιβλίο μας θυμίζει το Ναζιστικό καθεστώς.Βέβαια οι ομοιότητες είναι ελαστικές,καθώς όσο το βιβλίο προχωράει ανακαλύπτουμε ότι η πραγματικότητα του βιβλίου είναι αρκετά επίκαιρη με την δική μας.Όπως καταλάβετέ λοιπόν ο κόσμος του βιβλίου είναι αρκετά ενδιαφέρον και αποκαλύπτεται σταδιακά. Παράλληλα, η συγγραφέας δίνει αρκετή τροφή για σκέψη στους νεαρούς αναγνώστες.Επίσης, η γραφή του βιβλίου είναι αρκετά περιεκτική, ενώ τα κεφάλαια είναι πολύ μικρά. Όλα αυτά κάνουν το βιβλίο ένα καταπληκτικό ανάγνωσμα για εφήβους.

Παρόλα αυτά, το δυνατό σημείο του βιβλίου είναι σίγουρα οι χαρακτήρες . Πιο συγκεκριμένα, οι χαρακτήρες ήταν ρεαλιστικοί και σου δημιουργούσαν έντονα συναισθήματα.Προσωπικά,αυτό μου έκανε εντύπωση,καθώς το μήκος του βιβλίου ήταν πολύ μικρό.


Συνολικά, το βιβλίο Σάπιο Φεγγάρι είναι ένα ιδανικό ανάγνωσμα για νεαρούς ενήλικες και εφήβους.Δίνει τροφή για σκέψη,ενώ ταυτόχρονα είναι ευκολοδιάβαστο.    

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις