Κριτική Βιβλίου: Ο Ασημένιος Θρόνος,Το Χρόνιο της Βάρδιας 6,από τις εκδόσεις Κέδρος.

 




Περίληψη από το οπισθόφυλλο:


Ένας πρίγκιπας στη φυλακή.
Μια χώρα σε κίνδυνο.

Η ΝΑΡΝΙΑ... όπου γίγαντες σπέρνουν την καταστροφή... όπου το κακό ρίχνει κατάρες... όπου κυριαρχεί η μαγεία.

Μέσα από ανείπωτους κινδύνους και βαθιές και σκοτεινές σπηλιές μια παρέα φίλων προσπαθεί να ελευθερώσει ένα φυλακισμένο πρίγκιπα. Η αποστολή τους όμως στα Έγκατα της Γης τους φέρνει αντιμέτωπους με το κακό, του οποίου το πρόσωπο είναι πιο όμορφο και πιο αδυσώπητο απ' ό,τι θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.








Προσωπική Άποψη:


'Ο Ασημένιος Θρόνος' είναι το προτελευταίο βιβλίο των χρονικών της Νάρνιας.


Το βιβλίο ακολουθεί τα βήματα την προηγούμενων,με μόνη διαφορά το μεγάλο χρονικό κενό.Οι χαρακτήρες είναι γνώριμοι και καινούργιοι,ενώ η ιστορία κυλάει γρήγορα.Ακόμη,είναι αναμφίβολα το πιο σκοτεινό βιβλίο,αφού παρουσιάζεται μια πραγματικά σκοτεινή πλευρά της Νάρνιας.

Τα αρνητικά είναι δύο όμως.Για αρχή,οι χαρακτήρες δεν έχουν βάθος και πόσο μάλλον εξέλιξη.Έπειτα,υπάρχουν αρκετά σημεία του βιβλίου που δεν στέκονται καλά σήμερα.Δηλαδή στο βιβλίο αναφέρετε συχνά ότι η Σούζαν,η πρώην ηρωίδα,δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτη στην Νάρνια,λόγω του ότι έχει ενηλικιωθεί και πλέον φοράει κοντές φούστες.Επίσης,οι μόνες ενήλικες γυναίκες στα βιβλία παρουσιάζονται ως σατανικές και πάντα προσπαθούν να παγιδέψουν τους πρωταγωνιστές.Προσωπικά,αναγνωρίζω ότι γράφτηκαν σε μια άλλη εποχή,όμως δεν μπορούσα να μην τα αναφέρω!

Συνολικά,το βιβλίο 'Ασημένιος Θρόνος' είναι γεμάτο δράση και καταφέρνει να γίνει πιο σκοτεινό από τα προηγούμενα.Ανυπομονώ να διαβάσω και τα επόμενα !



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις