Κριτική βιβλίου : Κάραβαλ της Στέφανι Γκάρπερ,από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

 




Περίληψη από το οπισθόφυλλο :


Η Σκάρλετ Ντράγκνα δεν έχει φύγει ποτέ από το μικροσκοπικό νησί όπου ζει με την αδελφή της, την Τέλα. Όταν ο πανίσχυρος και σκληρός πατέρας τους της επιβάλλει να παντρευτεί, το όνειρο της Σκάρλετ να συμμετάσχει στο Κάραβαλ -το συναρπαστικό παιχνίδι που λαμβάνει χώρα μία φορά τον χρόνο- γκρεμίζεται.
Κι όμως η πρόσκληση που τόσα χρόνια περιμένει επιτέλους φτάνει. Και οι δυο αδελφές ξεκινούν για το παιχνίδι. Μόνο που, όταν φτάνουν, η Τέλα πέφτει θύμα απαγωγής από τον αρχηγό του Κάραβαλ, τον Λέτζεντ. Ο λόγος είναι ότι η νεαρή κοπέλα αποτελεί το θέμα του φετινού Κάραβαλ όποιος τη βρει πρώτος θα είναι ο νικητής.
Η Σκάρλετ ξέρει ότι το Κάραβαλ δεν είναι αληθινό. Πρέπει, όμως, να εντοπίσει την Τέλα πριν οι πέντε νύχτες του παιχνιδιού τελειώσουν. Διαφορετικά θα τεθεί σε λειτουργία ένα επικίνδυνο ντόμινο...




Fanart για το πρώτο βιβλίο της σειράς.




Προσωπική Άποψη και Περίληψη :



Η ιστορία ακολουθεί τις δύο αδελφές, την Σκάρλετ και την Ντονατέλα, που ζουν με τον καταπιεστικό πατέρα τους και μοναδική διέξοδο απ' την πραγματικότητα τις ιστορίες για το κάραβαλ, ένα μαγικό τσίρκο, όπου οι συμμετέχοντες του καλούνται να λύσουν ένα μυστήριο, με τον νικητή να κερδίζει την πραγματοποίηση μια ευχής!
Όλα ανατρέπονται όμως όταν η Σκάρλετ λαμβάνει τρεις προσκλήσεις για το Καραβαλ απ' τον ίδιο τον δημιουργό του!!
Είναι ενθουσιασμένη αλλά κυρίως φοβισμένη ως προς την αντίδραση του πατέρα της. Η Ντονατέλα όμως παρέα με τον Τζούλιαν, έναν μυστηριώδη ναύτη, θα την φέρουν προ εκπλήξεων και η Σκάρλετ θα αναγκαστεί να παίξει ένα παιχνίδι εις βάρος της, αφού θέμα του φετινού καραβαλ θα είναι η αδελφή της. Θα καταφέρει άραγε να την σώσει;


Η ιστορία είναι ευχάριστη, πρωτότυπη και κρατάει τον αναγνώστη σε συνεχή αγωνία.
Το βιβλίο είναι καλογραμμένο, με πολλές περιγραφές που όχι μόνο δεν κουράζουν τον αναγνώστη, αλλά τον βάζουν στο μαγικό αυτό κόσμο, όπου αισθάνεται σαν και ο ίδιος να είναι μέρος του παιχνιδιού.
Η πλοκή είναι γρήγορη, με ανατροπές και νέους χαρακτήρες που συνεχώς θα μας κάνουν να αναρωτιόμαστε για τα κίνητρά τους. 
Αισθάνεσαι ότι ζεις την ιστορία, ότι βαδίζεις στα ίδια σοκάκια με εκείνους, την απελπισία αλλά και τις χαρές τους.
Περίτεχνα σκηνικά, γρίφοι και μαγία, σε σημείο όπου οι αισθήσεις σου σε ξεγελούν.
Το Κάραβαλ όμως είναι απλά ένα παιχνίδι και ότι γίνεται εκεί, μένει εκεί ή μήπως όχι;


Συνολικά,το 'Κάραβαλ' θα σας παρασύρει στον περίτεχνο κόσμο του και είμαι σίγουρος ότι θα κάνετε αρκετό καιρό να το ξεχάσετε! 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις