Κριτική Βιβλίου:Θρύλος της Στέφανι Γκάρμπερ,από τις εκδόσεις Ψυχογιός

 




Περίληψη από το οπισθόφυλλο :


Αφού παρασύρθηκε στον μαγικό κόσμο του Κάραβαλ, η Ντονατέλα Ντράγκνα κατάφερε να δραπετεύσει από τον πατέρα της και να σώσει την αδελφή της, Σκάρλετ, από έναν καταστροφικό κανονισμένο γάμο. Τα κορίτσια θα έπρεπε να το γιορτάζουν, αλλά η Τέλα, απελπισμένη, είχε κάνει μια συμφωνία με έναν εγκληματία, και αυτό που του χρωστάει δεν έχει καταφέρει ποτέ κανείς να το βρει: το αληθινό όνομα του Άρχοντα του Κάραβαλ, Λέτζεντ.
Ο μοναδικός τρόπος για να ανακαλύψει την ταυτότητα του Λέτζεντ είναι να κερδίσει το Κάραβαλ. Έτσι η Τέλα ξαναπαίρνει μέρος στο θρυλικό παιχνίδι - και καταλήγει στο μονοπάτι του δολοφονικού διαδόχου του θρόνου της αυτοκρατορίας, σε μια καταδικασμένη ιστορία αγάπης και σε έναν ιστό από μυστικά. Αν δεν μπορέσει να εκπληρώσει τη συμφωνία και να δώσει το όνομα του Λέτζεντ, θα χάσει όλα όσα αγαπάει, ίσως ακόμα και τη ζωή της· αλλά αν κερδίσει, ο Λέτζεντ και το Κάραβαλ θα καταστραφούν για πάντα. 









Προσωπική Άποψη :


Το δεύτερο βιβλίο λαμβάνει μέρος λίγες μέρες μετά τα γεγονότα του πρώτου, ενώ σε αυτό το βιβλίο ακολουθούμε την Τέλα,την αδελφή της Σκάρλετ.

Η ιστορία κορυφώνεται από τα πρώτα κεφάλαια, ενώ το μέγεθος των κεφαλαίων κάνει την ιστορία αρκετά ευκολοδιάβαστη. Προσωπικά, αυτό που λάτρεψα περισσότερο στο βιβλίο ήταν ο χαρακτήρας της Τέλας. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτό το βιβλίο καταφέραμε να δούμε μια νέα πλευρά της, η οποία εξηγεί την επιπολαιότητα της. Έτσι, είμαι σίγουρος ότι ακόμα και αν δεν ήταν η αγαπημένη σας στο πρώτο βιβλίο, θα αλλάξετε γνώμη με την ανάγνωση του δεύτερου μέρους.


Αξίζει να αναφερθεί ότι η ατμόσφαιρα του βιβλίου αυτή την φορά είναι πιο σκοτεινή, αφού όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι το Κάραβαλ είναι πιο επικίνδυνο από όσο φαίνεται. Φυσικά σε αυτό συμβάλλουν και οι νέοι χαρακτήρες, όπως ο μυστηριώδες Πρίγκιπας των Καρδιών.

Το μόνο που με ενόχλησε ήταν το γεγονός ότι η τελευταία 'μεγάλη' ανατροπή ήταν σχετικά προβλέψιμη. Με αποτέλεσμα, να απογοητευτώ από έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα.

Συνολικά, ο 'Θρύλος' είναι μια συγκλονιστική συνέχεια της ιστορίας, που σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει. Ανυπομονώ να διαβάσω το 3ο και τελευταίο μέρος της τριλογίας ! 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις