Κριτική βιβλίου: Άγγελοι: Η Έκσταση της Λόρεν Κέιτ, από τις εκδόσεις Ψυχογιός

 




Περίληψη από το οπισθόφυλλο:


Ο ουρανός έχει μαυρίσει από φτερά...

Όπως η άμμος κυλάει στην κλεψύδρα, έτσι και ο χρόνος τρέχει για τη Λους και τον Ντάνιελ. Για να εμποδίσουν τον Λούσιφερ να διαγράψει το παρελθόν, πρέπει να βρουν το μέρος στη Γη όπου έπεσαν οι άγγελοι.

Σκοτεινές δυνάμεις τους κυνηγούν και ο Ντάνιελ δεν ξέρει αν μπορεί πια να ζει για να χάνει τη Λους ξανά και ξανά. Στην επική μάχη που θα δοθεί θα χαθούν ζωές, θα γίνουν μεγάλες θυσίες και θα καταστραφούν καρδιές.

Και ξαφνικά η Λους ξέρει τι πρέπει να συμβεί. Διότι η μοίρα της ήταν συνδεδεμένη με κάποιον άλλο και όχι τον Ντάνιελ. Η κατάρα αφορά αυτήν - και την αγάπη που η ίδια παραμέρισε. Η επιλογή που θα κάνει τώρα είναι το μόνο πράγμα που έχει σημασία.

Ποιος θα κερδίσει τη Λους;

Το τέταρτο και τελευταίο μέρος της σειράς "Άγγελοι".

Ο Παράδεισος δεν μπορεί να περιμένει...













Προσωπική Άποψη:


'Η Έκταση' αποτελεί το τέταρτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς 'Άγγελοι'.


Σε αυτό το βιβλίο,η Λους και ο Ντάνιελ μαζί με τους υπόλοιπους έκπτωτος αγγέλους θα πρέπει να παλέψουν ενάντια στον χρόνο και να αντιμετωπίσουν τον Λούσιφερ.

Όπως και στο προηγούμενο βιβλίο,έτσι και σε αυτό, ταξιδεύουμε σε διάφορες τόπους,ο καθένας με την δική του θρησκευτική σημασία. Παρόλα αυτά,η συγγραφέας καταφέρνει να προσθέσει την δική της 'πινελιά' και να κάνει την ιστορία δική της. Επίσης, επιτέλους πήρανε απαντήσεις για τα ερωτήματα που μας βασάνιζαν σε όλα τα προηγούμενα βιβλία,που αν και ήρθαν αργοπορημένα,τις βρήκα αρκετά ικανοποιητικές.Αφού φάνηκε ξεκάθαρα ότι η συγγραφέας είχε προσχεδιάσει από την αρχή όλη την ιστορία,για αυτό όλα στο τέλος ένωσαν σαν κομμάτια από παζλ.

Οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι ως επί το πλείστον γνώριμοι,ενώ καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της ανθρωπότητας.Το μόνο που ενόχλησε ήταν η εξέλιξη μερικών και κυρίως του Ντάνιελ,καθώς και το γεγονός ότι η συγγραφέας επέλεξε να επικεντρωθεί πολύ σε ένα -άχρηστο κατά την γνώμη μου- ερωτικό τρίγωνο.

Η συγγραφέας καταφέρνει για άλλη μια φορά να διατηρήσει μια ισορροπία ανάμεσα στις περιγραφές και στην εξέλιξη της ιστορίας, έτσι το βιβλίο είναι σχετικά εύκολο στην ανάγνωση.Παράλληλα,το τέλος της ιστορίας ήταν αρκετά ικανοποιητικό,έχεις σίγουρα μερικές αναπάντεχες ανατροπές, που θα με κάνουν να το θυμάμαι για καιρό.

Συνολικά,'Η Έκταση' αποτελεί ένα αξιοσημείωτο κλείσιμο της ιστορίας,που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους περισσότερους αναγνώστες.Όπως ανέφερα έχω μερικές ενστάσεις με ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα (και το ερωτικό τρίγωνο),αλλά ελπίζω να με ικανοποιήσει 'Η Συγχώρηση',ένα βιβλίο που περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από τον συγκεκριμένο χαρακτήρα,τον Καμ.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις