Κριτική βιβλίου: Ο Πυγμάχος του Τζακ Λόντον, από τις Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος

 



Περίληψη από το οπισθόφυλλο:


Γοητευμένος από τα χρήματα και τη δόξα που του αποφέρει η πυγμαχία, ο νεαρός Τζο ονειρεύεται να γίνει πρωταθλητής σ' αυτό το τραχύ και βάρβαρο -στις αρχές του αιώνα μας- άθλημα. Η γυναίκα του, η τρυφερή και αισθαντική Γενεβιέβη κάνει ό,τι μπορεί για να τον αποτρέψει, αλλά οι συνεχείς επιτυχίες του Τζο της αφαιρούν τα επιχειρήματα της. Όμως στη διάρκεια ενός κρίσιμου αγώνα η Γενεβιέβη θα δικαιωθεί με τον πιο τραγικό τρόπο. 




Προσωπική Άποψη:

Ο 'Πυγμάχος' του Τζακ Λόντον αποτελεί μια εικονογραφημένη ιστορία μικρού μήκους.

Η ιστορία του βιβλίου είναι απλή και γρήγορη.Ο Τζακ ένας νεαρός πυγμάχος ονειρεύεται να γίνει πρωταθλητής,ενώ η Γενεβιεβη,η κοπέλα του,κάνει ότι μπορεί για να τον αποτρέψει. Παρόλα αυτά,όλα θα αλλάξουν στη διάρκεια ενός κρίσιμου αγώνα.

Οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι καλογραμμένοι και παρά την μικρή έκταση του βιβλίου έχουν βάθος.Παράλληλα,η γραφή του βιβλίου είναι γλαφυρή και αρκετά απολαυστική, ιδιαίτερα στην περιγραφή της πυγμαχίας.Φυσικά σε αυτό συμβάλουν και τα όμορφα σκίτσα του βιβλίου.


Το μόνο που μπορώ να συνάψω στα αρνητικά του είναι το γεγονός ότι το τέλος είναι αρκετά προβλέψιμο.


Συνολικά,ο 'Πυγμάχος' του Τζακ Λόντον είναι ένα καλογραμμένο διήγημα που θα σας αφήσει ικανοποιημένους,πάρα την προβλεψιμότητα του !

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις