Κριτική βιβλίου: Η Σκιά Στο Σπίτι του Κωνσταντίνου Κέλλη, από τις εκδόσεις Κέδρος

 





Περίληψη από το οπισθόφυλλο:

«Όλα τα παλιά σπίτια κουβαλούν αναμνήσεις. Τελευταίες ανάσες. Παίζουν κρυφτό ανάμεσα στους ζωντανούς».

Μετά τον πρόωρο θάνατο της αγαπημένης του Ναταλίας, ο Τάσος Βαρθαλίτης προσπαθεί μαζί με τα δυο του παιδιά να μαζέψει τα κομμάτια της διαλυμένης οικογένειάς του και να ξαναφτιάξει τη ζωή τους.
Θέλοντας να πραγματοποιήσει την επιθυμία της νεκρής πια συζύγου του, αποφασίζει να αγοράσει το παλιό αρχοντικό Καρατζά δίπλα στη λίμνη Βόλβη, το μέρος όπου μια νύχτα δεκαέξι χρόνια πριν της είχε κάνει πρόταση γάμου.

Μια σκιά όμως παραμονεύει στο αρχοντικό, μια οργισμένη ύπαρξη που ο θάνατος και τα χρόνια δεν κατάφεραν να σιγάσουν το μοιρολόι της. Μια σκιά που αποκαλεί το σπίτι τους σπίτι της.

Καθώς τα σημάδια ανείπωτων πράξεων του παρελθόντος αρχίζουν να εμφανίζονται γύρω τους, η ανάγκη του Τάσου και των παιδιών του να ξαναβρούν όσα έχασαν δεν τους αφήνει να δουν την πραγματικότητα. Και αυτό βάζει το παρόν αλλά και το μέλλον τους σε θανάσιμο κίνδυνο.

Μια ιστορία αγάπης και τρόμου, ένα μεταφυσικό θρίλερ που δε θα αφήσετε στιγμή από τα χέρια σας.


Προσωπική Άποψη:

'Η Σκιά στο Σπίτι' είναι το πρώτο ελληνικό βιβλίο τρόμου που διάβασα και πιθανόν το πιο ατμοσφαιρικό !

Η ιστορία λαμβάνει μέρος σε ένα παλιό αρχοντικό,όπου οι χαρακτήρες,δηλαδή η οικογένεια Βαρθαλιτή, διαχειρίζεται το χαμό ενός μέλους της οικογένειας.Παρόλα αυτά, το νέο του σπίτι έχει διαφορετικά σχέδια για αυτούς !

Όπως ανέφερα και παραπάνω το βιβλίο είναι άκρως ατμοσφαιρικό,καθώς ο τρόμος είναι διάχυτος από τις πρώτες σελίδες.Υπάρχουν συνεχείς ανατροπές και παρόλο που η κεντρική ιστορία δεν είναι πρωτότυπη,ο συγγραφέας καταφέρνει να προσθέσει την δική του πινελιά και να πρωτοτυπήσει.

Έπειτα, οι χαρακτήρες είναι καλογραμμένοι και αρκετά ρεαλιστικοί.Μου άρεσε το γεγονός ότι δεν έπρεπε μόνο να διαχειριστούν τα πνεύματα που έμεναν στο σπίτι,αλλά και άλλα προβλήματα που δεν συναντάμε συχνά στην λογοτεχνία τρόμου. Δηλαδή το συγκεκριμένο βιβλίο δεν αφορά μόνο τον τρόμο,αλλά και το πένθος και την αγάπη.

Οπωσδήποτε πρόκειται για ένα καλογραμμένο βιβλίο από ένα ταλαντούχο συγγραφέα,ο οποίος όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει μια άριστη ισορροπία στο βιβλίο που δεν κουράζει καθόλου τον αναγνώστη,πάρα το μέγεθος του,αλλά ταυτόχρονα κατάφερε να δώσει λύση σε οποιοδήποτε ερώτημα προκύπτει κατά την ανάγνωση του βιβλίου.


Συνολικά,το βιβλίο 'Η Σκιά στο σπίτι' είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο τρόμου που καταπιάνεται με διάφορα θέματα.Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε λάτρες της λογοτεχνίας τρόμου !


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις