Κριτική βιβλίου: Άγγελοι 5: Η Συγχώρεση, από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

 



Περιγραφή από το οπισθόφυλλο :

Όλες οι ιστορίες έχουν τη σκοτεινή τους πλευρά, και η συγκεκριμένη ανήκει στον Καμ, το γοητευτικό «κακό παιδί» της σειράς ΑΓΓΕΛΟΙ.

Ο Καμ πέρασε πάρα πολύ καιρό στην Κόλαση και ξέρει καλά τι σημαίνει να σε καταδιώκουν. Και η καινούργια κόλαση γι’ αυτόν είναι το λύκειο όπου η Λίλιθ, το κορίτσι με το οποίο είναι βαθιά ερωτευμένος, εκτίει μια τιμωρία για τα δικά του εγκλήματα.

Ο Καν έβαλε ένα στοίχημα με τον Λούσιφερ: έχει δεκαπέντε μέρες στη διάθεσή του για να πείσει τη Λίλιθ να τον αγαπήσει και πάλι. Αν τα καταφέρει, θα ζήσουν για πάντα μαζί. Αν αποτύχει, όμως, η Κόλαση του επιφυλάσσει μια ξεχωριστή θέση, μια θέση μόνο για εκείνον.

Το ρολόι μετράει αντίστροφα…






Προσωπική Άποψη :


Η 'Συγχώρεση' είναι το 5ο και τελευταίο βιβλίο της σειράς 'Άγγελοι'. Παρόλα αυτά,εδώ δεν ακολουθούμε την Λους και τον Ντάνιελ,αλλά τον σκοτεινό και μυστηριώδες Καμ,για αυτό και όλη η ιστορία είναι από την οπτική του.


Η ιστορία λοιπόν του συγκεκριμένου βιβλίου είναι αρκετά διαφορετική και εξίσου ενδιαφέρον μπορώ να πω. Αφορά τον έρωτα του Καμ και της Λίλιθ,καθώς και τα σχέδια του Λούσιφερ που τους εμποδίζουν και μπορεί να τους οδηγήσουν στην κόλαση ! Παράλληλα,η γραφή του βιβλίου είναι απλή και λυρική,ενώ η συγγραφέας επιλέγει να δώσει μεγάλη έμφαση στα συναισθήματα των χαρακτήρων.


Ωστόσο,η μεγαλύτερη ένσταση μου αφορά τα δύο κεντρικά πρόσωπα,τον Καμ και την Λίλιθ.
Πιο συγκεκριμένα, ο Καμ σε όλα τα προηγούμενα βιβλία παρουσιάζει αρκετά ως αρκετά μυστηριώδης και εγωιστής.Παρόλα αυτά,στο συγκεκριμένο βιβλίο η συγγραφέας κάνει στροφή 180 και τον παρουσιάζει τελείως διαφορετικά,κάτι που φυσικά με ενόχλησε.Γνωρίζω ότι το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μια προσπάθεια εξιλέωσης του χαρακτήρα, αλλά μια τόσο μεγάλη αλλαγή σε ένα σημαντικό χαρακτήρα φαντάζει σίγουρα παράλογη.Έπειτα,όσον αφορά την Λίλιθ,ο χαρακτήρας ήταν αρκετά ενοχλητικός και αρκετές φορές απερίσκεπτος. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο στοιχείο που την κάνει συμπαθή στους αναγνώστες.


Αξίζει όμως να αναφέρω,ότι ο κόσμος του βιβλίου είναι άκρως πρωτότυπος και απολαυστικός. Μάλιστα,το βιβλίο καταφέρνει να παρουσίασε μια διαφορετική πλευρά του κόσμου των 'Αγγέλων' και να εμβαθύνει περισσότερο σε συγκεκριμένα στοιχεία,όπως την κόλαση και τον χαρακτήρα του Λούσιφερ.Κάτι που είμαι σίγουρος ότι θα το εκτιμήσουν οι αναγνώστες, ιδιαίτερα αν έχουν διαβάσει τα προηγούμενα βιβλία.


Συνολικά,'Η Συγχώρεση ',το τελευταίο βιβλίο της σειράς,αποτελεί ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα. Είναι εύκολο στην ανάγνωση,με αρκετές ανατροπές και έναν άκρως ενδιαφέρον κόσμο. Παρόλα αυτά,οι χαρακτήρες δεν είναι σίγουρα το δυνατό του σημείο .


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις