Κριτική Βιβλίου: Ο Όρκος της Σάρα Πίνμπορο

 Κριτική Βιβλίου: Ο Όρκος της Σάρα Πίνμπορο 






Περίληψη από το οπισθόφυλλο :

Η Λίζα ζει μια πολύ ήσυχη καθημερινότητα, αφοσιωμένη στην ανατροφή της δεκαεξάχρονης κόρης της, Άβα. Επιφυλακτική απέναντι στους άντρες, δε μιλά ποτέ για το ζωή της ή για τον απόντα πατέρα της Άβα. Η καλύτερη φίλη της, η Μέριλιν, παρόλο που έχει τα δικά της οικογενειακά προβλήματα, προσπαθεί να την πείσει να ανοιχτεί και να αρχίσει να φλερτάρει.
Η Άβα έχει κουραστεί από την υπερπροστατευτική μητέρα της. Θέλει να ζήσει σαν μια φυσιολογική έφηβη, να χαλαρώνει με τις κολλητές της, να πηγαίνει για κολύμπι, να έχει αγόρι.
Η Λίζα, πάλι, νιώθει μια περίεργη ανησυχία τον τελευταίο καιρό, καθώς μικροπράγματα από το παρελθόν κάνουν την εμφάνισή τους στο παρόν. Γνωρίζει ότι ο μοναδικός τρόπος να προστατέψει τον εαυτό της και την κόρη της είναι να έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της. Θα χρειαστεί βοήθεια από το μοναδικό άτομο που μπορεί να εμπιστευτεί: τη Μέριλιν. Και για να τα καταφέρουν πρέπει να είναι ειλικρινείς μεταξύ τους.
Όμως, πριν από πολύ καιρό η Λίζα είχε δώσει έναν όρκο. Και δεν τον κράτησε. Αυτή η προδοσία δεν ξεχάστηκε ποτέ – ούτε συγχωρέθηκε. Και τώρα η Λίζα θα πρέπει να το πληρώσει.


Η συγγραφέας του μπεστ σέλερ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ επιστρέφει μ’ ένα καθηλωτικό, ανατρεπτικό ψυχολογικό θρίλερ για το παρελθόν, που δε σβήνει ποτέ, όσο κι αν το θες








Προσωπική Άποψη:


Μετά από το "Πίσω Από Τα Μάτια Της", η Σάρα Πίνμπορο επιστρέφει και πάλι με ένα ψυχολογικό θρίλερ που θα σας εντυπωσιάσει !

Η ιστορία του συγκεκριμένου βιβλίου αφορά τρεις γυναίκες,την Λίζα,την Άβα και την Μέριλιν,που αν και κρατούν στενές σχέσεις, κρύβουν μεγάλα μυστικά η μια από την άλλη. Τα μυστικά αυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το παρελθόν της Λίζας,το οποίο φαίνεται να έρχεται για να την στοιχειώσει.


Έτσι, λοιπόν και το έργο είναι χωρισμένο σε μικρά κεφάλαια, όπου το καθένα φέρει ως τίτλο το όνομα ενός εκ των ηρώων. Με αποτέλεσμα,η ιστορία να παρουσιάζεται σφαιρικά ενώ το ενδιαφέρον του αναγνώστη να διατηρείται αμείωτο. Με τον ίδιο τρόπο,η συγγραφέας καταφέρνει να σκιαγραφήσει άριστα τους 3 κεντρικούς χαρακτήρες του βιβλίου και να κάνει τον αναγνώστη να ενδιαφερθεί για αυτούς και την τύχη τους.

Ακόμη,η ιστορία είναι γεμάτη ανατροπές,οι οποίες συνεχώς ξεγελούν τον αναγνώστη και παίζουν με το μυαλό του. Για αυτό και πιθανόν να κάνετε συνέχεια υποθέσεις για την πιο πιθανή έκβαση της ιστορίας (όπως έκανα και εγώ),οι οποίες κατά την διάρκεια της ανάγνωσης του βιβλίου θα ανατραπούν 

Αναμφίβολα όμως το πιο δυνατό κομμάτι του βιβλίου ήταν η ροή της ιστορίας. Από την πρώτη σελίδα του βιβλίου αρχίζει σιγά- σιγά να ξετυλίγεται ένα μυστήριο σχετικά με τα μυστικά που κρατούν οι 3 κεντρικοί ήρωες,καθώς και με τον όρκο που έδωσε η Λίζα. Ένα όρκο που αθέτησε,για αυτό και θα πρέπει να πληρώσει το τίμημα. Μέχρι και την τελευταία σελίδα το μυστήριο ξετυλίγεται και η ροή της ιστορίας παραμένει - στο μεγαλύτερο μέρος της- γρήγορη,κάτι που κάνει και το βιβλίο εύκολο στην ανάγνωση.


Συνολικά, έχοντας διαβάσει (και λατρέψει) το "Πίσω Από Τα Μάτια Της" της ίδιας συγγραφέας μπορώ να πω πως "Ο Όρκος" δεν με απογοήτευσε καθόλου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά συναισθηματικό ψυχολογικό θρίλερ που δεν με κούρασε καθόλου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις